ABD anlaşma yok demişti... İbrahim Kalın: Menbiç’te anlaştık

ABD anlaşma yok demişti... İbrahim Kalın: Menbiç’te anlaştık
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD tarafından doğrulanmayan Menbiç anlaşmasına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Menbiç konusunda son dönemde ABD ile yoğun müzakereler yapıldığını söyleyen Kalın, "Genel bir anlaşmaya vardık

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD tarafından doğrulanmayan Menbiç anlaşmasına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Menbiç konusunda son dönemde ABD ile yoğun müzakereler yapıldığını söyleyen Kalın, "Genel bir anlaşmaya vardık. Şimdi bu anlaşmanın uygulanmasını bekliyoruz. Eğer uygulanırsa, ABD ile karşı karşıya gelmemiş olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Al Jazeera English kanalında Afrin’de yaşanan gelişmeleri ve YPG’nin bulunduğu Menbiç’te neler olacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “Henüz bir anlaşma yok” dediği Menbiç hakkında Kalın’dan farklı bir bilgilendirme geldi. Kalın’ın ifadelerine göre Menbiç konusunda Türkiye ve ABD anlaşma sağladı ve şu an için anlaşmanın uygulanması bekleniyor.

‘AFRİN HAREKATI ÖNCESİ KOORDİNE İÇİNDEYDİK’

Kalın, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, Türkiye’nin Rusya ve ABD ile ne tür temaslarda bulunduğuna dair soruya, “Suriye’de bölgenin gerçekleri göz önünde bulundurulduğunda, orada attığınız her adımı koordine etmeniz gerektiği açıktır. Biz DEAŞ ile mücadele için kurulan uluslararası koalisyonunun bir parçasıyız. Koalisyonun bir parçası olarak ABD, İngiltere ve diğer koalisyon ülkeleriyle Cerablus bölgesinde ve diğer yerlerde bir dizi harekatta bulunduk. Fırat Kalkanı Harekatını başlatmadan önce de koordinasyon halindeydik. Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nı başlatmadan önce de Ruslar, İranlılar, ABD’liler ve uluslararası koalisyon ile koordinasyon içindeydik. Bugüne kadar başarılı olduk. Sivil kayıplardan kaçındık, şimdiye kadar harekatımızın amacına ilişkin tüm süreç şeffaf ilerledi” ifadelerini kullandı.

Etiketler :