9 kaçak maden ocağı imha edildi

9 kaçak maden ocağı imha edildi
Zonguldak'ta polis ve jandarmanın düzenlediği operasyonda 9 kaçak maden ocağı tespit edilerek TTK ekiplerince patlatıldı.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde düzenlenen denetimler kapsamında tespit edilen kaçak maden ocaklarına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerinin bir haftalık takibi sonucu belirlenen ocaklar, kontrollü bir şekilde kullanılamaz hale getirildi.

zonguldakta-9-kacak-maden-ocagi-imha-ed-1203959-357974.jpg

KİLİMLİ'DE GENİŞ ÇAPLI DENETİM

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde emniyet ve jandarma ekiplerince yürütülen bir haftalık titiz saha çalışmaları neticesinde toplam 9 kaçak maden ocağı tespit edildi. Denetimler sırasında kaçak kömür üretiminde kullanılan 287 metre demir ray ve 1 adet jeneratöre el konulurken, belirlenen ocaklar Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından patlayıcı madde kullanılarak kontrollü bir şekilde imha edildi.

PATLAYICILARLA KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ

Tespit edilen kaçak ocaklar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekiplerinin koordinesinde imha edildi. Güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleştirilen operasyonda, patlayıcı maddeler kullanılarak ocakların girişleri kapatıldı ve faaliyetlerine son verildi. (DHA)

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi