'60 Yaşındayım Vurmayın Dedim Vurdular'

'60 Yaşındayım Vurmayın Dedim Vurdular'
Tokat’ın Turhal ilçesindeki Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin mali kongresinde mevcut başkanla eski başkanın taraftarları birbirine girdi. Çıkan kavgaya polisin müdahalesi sert oldu. Polisin yere düşen bir çiftçiye tekme atması...

Tokat’ın Turhal ilçesindeki Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin mali kongresinde mevcut başkanla eski başkanın taraftarları birbirine girdi. Çıkan kavgaya polisin müdahalesi sert oldu. Polisin yere düşen bir çiftçiye tekme atması tepki çekti. Polisin tekme attığı üç çocuk sahibi çiftçi Mehdi Altınkaynak, ''Gözaltına alınan torunum Muharrem Keskin'in serbest bırakılması için götürüldüğü polis aracına koştum peşlerinden. 'Ne geliyorsun' diye bana vurdular, düşürdüler. 'Vurmayın' dediysem de, ben 60 yaşındayım, bu yaştaki adama bu kadar işkence yaptılar'' dedi.

TURHAL’da çıkan olaylarda yere düşerken polisin tekme attığı, Turhal merkezde yaşayan 3 çocuk sahibi 60 yaşındaki çiftçi Mehdi Altınkaynak ise, saat 08.00’de mali kurula gittiğini söyledi. Oraya gittiğinde çalışmaların başlatıldığını belirten Altınkaynak, DHA muhabirine yaşadığı olayı anlatırken şunları söyledi:

“Çiftçimiz oraya geldi, oy kullanmaya başladı. Oy kullanma başlayınca polis devamlı bize baskı yaptı, kullandırmamaya çalıştı. O arada çiftçiyi dışarıya attı. O sırada benim torunum Muharrem Keskin’e biber gazı sıktılar, arabaya götürdüler. Arabaya götürünce koştum peşlerinden. ‘Ne geliyorsun’ diye bana vurdular düşürdüler. Tekmelerin altından bir zaman kalkamadım ben. ‘Vurmayın’ dediysem de, ben 60 yaşındayım, bu yaştaki adama bu kadar işkence yaptılar. Bunun sorumlusu da oradaki emniyet amiridir. Ben oradaki polisleri tanımıyorum. Yapılan seçim seçime benzemiyor. Çiftçimizi orada boşuna topladık, işkence yaptık çiftçimize. Çiftçimize oyu kullandırmadılar.”

Eski başkandan açıklama

TURHAL Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu öncesi çıkan olaylar ile ilgili eski başkan Cemalettin Uzamış da açıklamalarda bulundu. Mali kurulun ilk defa kooperatifin bahçesinde yapıldığını söyleyen Uzamış, “Onlarca kez mülki amirine, emniyete, Tarım İl Müdürlüğüne söylediğimiz halde bizi dinlemediler. Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler’in personeliyle oy kullandırılarak bizim adamları polis barikatına alarak içeriye almadılar. Bizim 5 bin adamımız vardı, ancak bin tanesi içeriye girebildi. Onları da geri çıkardılar,

konuyu mahkemeye taşıyacağız” dedi.