358 KİLO EROİN...

358 KİLO EROİN...
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Esenyurt'ta kiralık bir eve düzenledikleri operasyonda 358 kilogram eroin ele geçirdi.Eroinin piyasa değerinin yaklaşık 9 milyon lira olduğu öğrenilirken,...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Esenyurt'ta kiralık bir eve düzenledikleri operasyonda 358 kilogram eroin ele geçirdi.

Eroinin piyasa değerinin yaklaşık 9 milyon lira olduğu öğrenilirken, olayla ilgili şüpheli İran uyruklu K.A. aranıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Esenyurt'ta kiralık bir eve düzenledikleri operasyonda 358 kilogram eroin ele geçirdi. Eroinin piyasa değeri yaklaşık 9 milyon olduğu öğrenilirken, olayla ilgili şüpheli İran uyruklu K.A. ise aranıyor.

POLİSE İHBAR YAPILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine Esenyurt'ta kiralık bir evin bodrumunda yüklü miktarda uyuşturucu bulunduğu, uyuşturucu maddenin İran'dan getirilerek İstanbul'da depolanacağı ardından ise Avrupa ülkelerine kaçırılacağı şeklinde bir ihbar geldi. İhbarı değerlendiren polis ekipleri yaklaşık 10 gün boyunca söz konusu binanın çevresinde nöbet tuttu ve şüpheli bir kişinin binaya girmesiyle birlikte operasyon düzenledi. Polis ekipleri şüpheli şahsı apartman içinde yakaladı ve söz konusu dairede kelepçeledi. Ancak polis şüpheliye yaptıkları GBT (Genel Bilgi Toplaması) sorgulamasında şüphelinin aynı mahallede oturduğunu ve daha önce hiçbir suça karışmadığını belirleyerek, serbest bıraktı.

EROİNLER 605 PAKET PRESLENMİŞ, 42 PAKET TOZ HALDE ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında bordum katta bulunan daireye giren ekipler, evin banyosunda 605 paket preslenmiş ve 42 paket içerisinde toz halde toplam 358 kilogram eroin ele geçirdi. Ele geçirilen eroinin piyasa değerinin yaklaşık 9 milyon lira olduğunu öğrenildi.

ŞÜPHELİ NARKOTİK EKİPLERİ TARAFINDAN ARANIYOR

Polisler, 358 kilo eroinin ele geçirildiği daireyi ise İran uyruklu şüpheli K.A.'nın kendi adına 700 liraya kiraladığını ve Türkiye'ye de turist olarak girdiğini tespit etti. İran uyruklu şüpheli K.A.'nın Türkiye'de olduğu yönünde araştırma yapan ekipler, K.A. hakkında İranlı yetkililerle görüşme başlattığı öğrenildi.

NARKOTİK MÜDÜRÜ TELSİZLE PERSONELİNİ TEBRİK ETTİ

Operasyonu yöneten Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Ercüment Özinan başarılı geçen operasyon sonrasında polisleri telsizden Bu çalışmada başarı göstererek gece gündüz demeden fedakarca çalışan tüm mesai arkadaşlarımı kutluyor, hepinizi ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum mesajını ilettiği duyuldu. Bu konuşmalar operasyonu takip eden polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.