2023 TOGG özellikleri... TOGG satışa sunuluyor! TOGG kaç dakikada şarj oluyor? TOGG renkleri Kaç km hız yapıyor? Şarj istasyonui

2023 TOGG özellikleri... TOGG satışa sunuluyor! TOGG kaç dakikada şarj oluyor? TOGG renkleri Kaç km hız yapıyor? Şarj istasyonui
Elektrikli otomobil TOGG'un fiyatının açıklama beklentisiyle birlikte araştırmalar hız kazandı. TOGG'un özellikleri yeniden gündeme geldi. 2023 TOGG özellikleri... TOGG satışa sunuluyor! TOGG kaç dakikada şarj oluyor? TOGG renkleri... Kaç km hız yapıyor? TOGG şarj istasyonu...

Elektrikli otomobil TOGG'un fiyatının açıklama beklentisiyle birlikte araştırmalar hız kazandı. TOGG'un özellikleri yeniden gündeme geldi. Yerli otomobil satışı için heyecan dorukta. Bugün ön satışlarının başlayacağı düşünülen otomobilde renk ve model araştırması başladı. 2023 TOGG özellikleri... TOGG satışa sunuluyor! TOGG kaç dakikada şarj oluyor? TOGG renkleri... Kaç km hız yapıyor?

togg10.jpg

2023 YERLİ OTOMOBİL TOGG'UN MODELLERİ VE RENKLERİ...

Otomobil haberleriyle geniş bir kitleye hitap eden Gazeteci Emre Özpeynirci, "Togg'un ilk C-SUV modelinin ismi T10X olmuş. Nisanda teslimatları başlayacak araçların tüm versiyonlarına göre fiyatları ise yarın resmi olarak açıklanacak, bekleyin. 3 Mart'ta elektrikli otomobillerde gerçekleşen ÖTV matrah güncellemesi sayesinde Togg modellerinin 160kw gücündeki versiyonlarında fiyatlar yüzde 21-22 civarında aşağıya indi. Yani misal; 1.4 milyon TL olacakken, güncellemeyle 1.1 milyon TL'ye inecek" açıklamasında bulundu.

TOGG ÖZELLİKLERİ NELER?

Rengi ile dikkat çeken TOGG, menekşe ve çivit mavisinin karışımına çalan metalik gri renkte tasarlandı.

Logo ise Doğu ve Batı kültürlerinin birlikteliğini simgeliyor.

300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı güç paketi yer alacak.

30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 şarj edilebilmesi planlanmaktadır.

togg-anadolu.jpg

TOGG RENKLERİ 2023 LİSTESİ

Togg'dan yapılan açıklamaya göre, "Bir otomobilden fazlası" için yola çıkan Togg, 2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağı doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV'da "Türkiye'nin Renkleri"ni kullanıcılarıyla buluşturacak.

Türkiye'nin akıllı otomobili Togg; "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimlerini taşıyan "Türkiye'nin Renkleri" ile yollarda olacak.

togg-gemlik.jpg

TOGG KAÇ DAKİKADA ŞARJ OLUYOR?

Bataryaları Gemlik fabrikasında üretilecek olan C-SUV modelin yüksek hızlı şarj özelliğine sahip Trugolar ile 25 dakika gibi bir sürede şarj olup yüzde 80'lik dolumla 500 kilometreden fazla yol gideceği hedefleniyor.

TOGG YERLİ OTOMOBİL KAÇ KM HIZ YAPIYOR?
Son hızı 180 km/saat olacak yerli otomobilin 400 HP versiyonunda 0-100/km/saat hızlanması 4,8 saniye, 200 HP versiyonunda ise 7,6 saniyedir.

togg-kapadokya.jpg

81 İLDE 1000 ŞARJ İSTASYONU

Trugo'nun 81 ilde 600'ün üzerinde lokasyonda 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurma hedefi ile uyumlu olarak öncelikle 400 Shell istasyonu belirlendi. Belirlenen bu lokasyonların 320'sinde Trugo, 80'inde ise Shell & Turcas cihazların kurulumundan sorumlu olacak.

YÜZDE 30'DAN FAZLA BURULMA DİRENCİ

Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.

togg-002.jpg

YENİ BATARYA TEKNOLOJİSİ

Yeni batarya teknolojisi ile 2025'ten itibaren 8 dakikada 250 km yol alabilecek şarj yapılacak.

GÜNEŞ PANELİ

Otomobilden çok akıllı bir cihaz olan Togg'un tavanında güneş panelleri yer alıyor. Arka kapıları diğer araçlardan farklı bir yönde açılıyor. İçinde selçuklu motifleri yer alan araçta cam açma kapama düğmeleri dahi standart araçlardan farklı.

AYNALAR

Togg'un sağ sol aynalarında dijital kameralar var. Sürücü aracın içinde sağda ve solda yer alan ekranlardan aynaları izleyebilecek. Dijital aynaların yeri ileri üretimlerde değişerek daha işlevsel bir konumla ikame edilecek.

HOLOGRAFİK ASİSTAN

Dünyada ilk kez Türkiye'nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak olan "Holografik Asistan" teknolojisi için hazırlıklar sürüyor. Bu yenilikçi asistan, sıradan bir sanal gösterge panelinin çok ötesinde bir kullanıcı deneyimi yaşatmak amacı ile ileri göz takip algoritmaları ve holografik üç boyutlu görüntüleme teknolojilerinden faydalanacak.

Bu teknoloji sayesinde sürücü gözünü yoldan ayırmadan aracın gösterge ekranında verilen bilgileri görmekle kalmayacak, aynı zamanda yol ve çevre hakkında ihtiyacı olabilecek diğer tüm bilgilere ulaşabilecek.

400 BEYGİRLİK GÜÇ

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Son hızı 180 km/sa olacak aracın tek şarj ile batarya kapasitesine göre 300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı güç paketi sunulacaktır.

REJENERATİF FREN SİSTEMİ

Araçta yer alacak rejeneratif fren sistemi ile yavaşlamalarda motorların dinamo gibi çalışması ve pili tekrar şarj ederek menzili %20'ye kadar uzatması hedefleniyor.

500+ KM MENZİL OPSİYONU

Doğuştan elektrikli modüler platform ile "300+" ve "500+" kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

UZAKTAN KONTROL

Endüstri 4.0'a yönelik akıllı sistemlerin kullanıldığı otomobil sadece elektrikli bir otomobilden ziyade otonom sürüş özellikleri uzaktan kontrol özellikleriyle akıllı bir otomobil olarak satılacak.

Aracın gövdesinde yer alan mor renkli şeritler yandan çarpmalara karşı koruma amacıyla konunan ileri teknoloji bir malzemedir.

Yerli otomobil satışı için heyecan dorukta. Bugün ön satışlarının başlayacağı düşünülen otomobilde renk ve model araştırması başladı. TOGG renkleri Türkiye'nin çeşitli bölgeleri ile sembolize edildi. Anadolu, Gemlik, Oltu, Kula, Kapadokya ve Pamukkale gibi isimler alan renkler büyük beğeni topladı.

Etiketler :