10 Ekim'de yaşamını yitirenler birçok ilde anıldı

10 Ekim'de yaşamını yitirenler birçok ilde anıldı
10 Ekim 2015'te Ankara’da Emek Barış Demokrasi Mitingi’ne yönelik bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren 104 kişi katliamın 7’nci yılında, aralarında Adana ve Malatya'nın da bulunduğu birçok şehirde anıldı. Anmalarda, "Adalet ve barış mücadelemiz tüm failler yargılanana kadar devam edecektir" denildi.

Ankara Tren Garı’nda, 7 yıl önce bugün, IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucunda 104 kişi yaşamını yitirdi, 700 kişi yaralandı. Katliamda yaşamını yitirenler; İstanbul, Adana, Malatya ve Çorum'da anıldı.

'İktidar giderse'

Adana'da anma, Seyhan Belediyesi’nin, 10 Ekim'de yaşamını yitirenlerin anısına Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yaptığı Barış Anıtı önünde gerçekleştirildi. Katliamın saati olan 10.04'te başlayan anmaya, 10 Ekim'de yaşamını yitirenlerin aileleri ile birlikte birçok vatandaş katıldı. Anmada, 10 Ekim'de yaşamını yitiren vatandaşlardan Dilan Sarıkaya’nın annesi Nesligül Sarıkaya yaptığı konuşmada, “Mahkeme iktidarın baskısı altında. Eğer iktidar giderse belki mahkeme üzerindeki baskı kalkar, hakimler, savcılar daha adil bir karar verirler” dedi.

'Adalet ve barış mücadelemiz devam edecek'

Katliamda yaşamını yitiren Emine Ercan’ın da Çorum'daki Büyükdivan Köyü’nde bulunan mezarı başında anıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldı anma saygı duruşu ile başladı. Anmada konuşan Emine Ercan’ın eşi Cuma Ercan, “Adalet ve barış mücadelemiz tüm failler yargılanana kadar devam edecektir. Barışı savunmak bir onurdur” ifadelerini kullandı.

Beyaz balonlar

Malatya’da Barış Anıtı önünde KESK öncülüğünde yapılan anmaya 10 Ekim aileleri konuşma yaptı. Katliamda hayatını kaybeden Canberk Bakış'ın babası Abdullah Bakış, "Bu caniler ta Antep' ten Ankara'ya kadar nasıl geldiler, kim kolladı, kim onlara güzergah yolu açtı biz hepsini biliyoruz. Ama gün gelecek onlar da hesap verecek. Hiç kaçış yolu yok. Devran dönecek bir gün" dedi. Konuşmaların ardından gökyüzüne beyaz balonlar bırakıldı.

'Unutmayacağız, affetmeyeceğiz'

İstanbul Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde de anma yapıldı. Saat 10.04’de saygı duruşu ile başlayan anmada, “Katledenler kaybedecek. Asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz” denildi. İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin Beyazıt Ana Kapı önünde yaptıkları anma ise "10 Ekim’i unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :