Ucuz Benzin Nerede? Beyaz Bayraklı İstasyonlarla Bu Soru Yanıt Bulabilir!

Ucuz Benzin Nerede? Beyaz Bayraklı İstasyonlarla Bu Soru Yanıt Bulabilir!
Akaryakıt fiyatlarının yüksekliği vatandaşları canından bezdirdi. Peki çözüm var mı? Rekabet Kurumu, "Beyaz Bayraklı İstasyonlar" adında yeni bir sistem öneriyor. Bu sistem sayesinde benzin ve mazot fiyatları düşecek mi?

Rekabet Kurumu iki yıldır hazırlıklarını sürdürdüğü 'Akaryakıt Sektör İncelemesi Raporu'nu tamamladı. Raporun en dikkat çeken kısmı ise 'Beyaz Bayraklı İstasyon' önerisi oldu. Beyaz Bayrak' uygulamasıyla sürücülerin konumlarına göre en ucuz akaryakıtın hangi istasyonda satıldığını görebilecek.

benzin-2.jpg

Sabah Barış Şimşek'in haberine göre; hiçbir marka ve dağıtım şirketine bağlılığı bulunmadığı için sektörde tarafsız istasyon yani "beyaz bayraklı" olarak adlandırılan bu istasyon sistemini öneren kurum, mevcut durumda mevzuat kapsamında bu uygulamanın mümkün olmadığına dikkat çekti.

benzin6.jpg

'Beyaz bayraklı' istasyonların arz kaynaklarına sahip olmasının önem arz ettiği, bu doğrultuda mevzuatın bayilerin istedikleri dağıtım şirketlerinden ve rafinerilerden alım yapabilmelerine olanak tanıyacak şekilde oluşturulması gerektiğinin düşünüldüğünün belirten Kurum, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nu (EPDK) bu yönde bir düzenleme yapmak için göreve çağırdı.

benzin7.jpg

KONUMA GÖRE UCUZ AKARYAKIT GÖRÜLECEK

Kurum, yine EPDK tarafından hazırlanmasını önerdiği bir mobil uygulama ile de beyaz bayraklı istasyonların listelenmesi ve sürücülerin konumlarına göre en ucuz akaryakıtın hangi istasyonda satıldığını göstermesini istedi.

benzin8.jpg