Devasa şirket iflasın eşiğinde

Devasa şirket iflasın eşiğinde
Devasa havalimanları ve TOGG fabrikası inşaatı gibi büyük ölçekli projelere boru tedarikinde bulunan Neo Plastik Yapı Malzemeleri Ticaret ve Sanayi AŞ girdiği darboğazdan çıkamadı. Şirket adına mahkemenin verdiği 3 aylık konkordato süresi bir kez daha uzatıldı.

Türkiye'de 2024 yılının ilk 7 ayında, en çok inşaat sektöründe olmak üzere toplam bin 554 konkordato talebi oldu. Mahkemeler yılın ilk yarısında 55 iflas kararı verdi.

Bu şirketler arasına özellikle plastik boru üretiminde uzmanlığını kanıtlamış 2011 yılında kurulmuş olan Neo Plastik şirketi de dahil oldu.

Şirketin teslim ettiği projeleri arasında TOGG Fabrikası, Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı gibi Türkiye'nin en önemli inşaat projeleri yer alıyor.

KONKORDATO SÜRESİ UZATILDI

İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, boru üretimi, savunma sanayi, inşaat ve taahhüt gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Neo Plastik Yapı Malzemeleri Ticaret ve Sanayi AŞ konkordato sürecinde önemli bir karar aldı. Mahkeme, şirketin mevcut ekonomik durumunu değerlendirerek, konkordato süresini 2 ay daha uzatmaya karar verdi.

Şirket için 3 ay önce de konkordato kararı verilmişti.

Bu karar, şirketin mevcut borçlarını yapılandırması ve faaliyetlerine devam etmesi için yeni bir fırsat sunuyor. Mahkeme, şirketin konkordato komiserlerinin görevine de devam etmesine karar vererek, süreçteki denetimi güçlendirdi.

DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU

Mahkemenin aldığı karar doğrultusunda, şirketin durumu ve konkordato planının uygulanmasıyla ilgili bir sonraki duruşma tarihi 21 Ekim olarak belirlendi. Bu tarihte, hem şirketin avukatları hem de alacaklıların temsilcileri mahkemede hazır bulunacak ve süreçle ilgili gelişmeler takip edilecek.