Prof. Dr. Demiralp, 'Vergi Gelecek' Dedi Seçim Sonrasını İşaret Etti

Prof. Dr. Demiralp, 'Vergi Gelecek' Dedi Seçim Sonrasını İşaret Etti
Türkiye 31 Mart seçimlerine kilitlendi, seçim sonrasında ekonomiyi bekleyen tabloyla ilgili öngörüler artıyor. Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, seçim sonrası dolaylı vergilerde artış beklendiğini anlattı.

Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, seçim sonrası kemer sıkma politikaları kapsamında mali disiplinin dolaylı vergilerle sağlanacağını ve bunun da enflasyona baskı yaratacağını düşündüğünü söyledi.

DOLAYLI VERGİLERLE SIKILAŞTIRMA İHTİMALİ BÜYÜK

Demiralp şöyle konuştu:

"Türkiye'de enflasyon hiçbir zaman sadece para politikasının sorunu olmadı. Bunun altında yapısal reformlar var, siyasi baskı var, gevşek maliye politikası var. Geçen senenin son dönemine kadar aslında maliye politikasında sıkılaşma gördük.

Ben Mehmet Şimşek'in mali disipline inandığını görüyorum. Seçim sonrasında da maliye politikasında kemer sıkma uygulanabilir diye düşünüyorum. Ben mali disiplinin dolaylı vergilerle geleceği ihtimalini yüksek görüyorum. Çünkü siyasi olarak bir vergi reformu yapabilme olasılığı görmüyorum. Böyle olunca da enflasyon üzerindeki baskılar yeniden artacak doğal olarak."