Portakaldan sonra da şimdi bu! Rusya'ya tepkilerini domates yiyerek gösterdiler!

Portakaldan sonra da şimdi bu! Rusya'ya tepkilerini domates yiyerek gösterdiler!
Rusya'nın, Türkiye'den domates başta olmak üzere yaş meyve sebze almayacağını açıklaması yine garip protestoya sahne oldu.Antalyalı çitçiler domates yiyerek, hem Rus, hem de Türk yetkililere tepki gösterdi. Çiftçi örgütleri...

Rusya'nın, Türkiye'den domates başta olmak üzere yaş meyve sebze almayacağını açıklaması yine garip protestoya sahne oldu.Antalyalı çitçiler domates yiyerek, hem Rus, hem de Türk yetkililere tepki gösterdi. Çiftçi örgütleri "Antalya domatesinin hormonsuz ve kaliteli olduğunu bütün dünya görsün" dedi.

Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, üretici ve hal esnafıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde basın toplantısı düzenleyerek, Rusya'nın Türkiye'den yaş meyve ve sebze alımı yapmayacağını açıklamasına garip bir şekilde tepki gösterdi.

Bu gelişmenin tek sorumlusunun Rusya olmadığını belirten Nevzat Akcan, şöyle dedi:

"Rusya kendi ülke tarımını geliştirmek adına böyle bir karar aldığını açıkladı. Biz kendi tarımımızı adeta bitirmek, zaten büyük sıkıntı içinde olan üreticilerimizi, komisyoncularımızı, ihracatçımızı tamamen ortadan kaldırmak için izana sığmayan uygulamalarda bulunuyoruz. Kendi ürünlerimizi ve üreticimizi yok edecek bir kararla tarımsal ithalatın önünü açıyoruz."

Akcan, tarımda girdi fiyatları her yıl ortalama yüzde 15 artarken, üretim maliyetlerinin katlanması nedeniyle mesleğinden ve toprağından soğuyan çiftçiler için elle tutulur hiçbir çalışma yapılmadığını söyledi. Yeni Hal Yasa tasarına da tepki gösteren Akcan, “Çiftçinin ürününü pazarlayan halcinin, komisyoncunun, ihracatçının aradan çekilip tamamen dışa bağlı kalıp, tüm ürünleri dışarıdan almamız mı isteniyor ki böylesine hatalı bir yasa hazırlanıyor. Öyle bir hal kanunu önümüze konuluyor ki, adeta kayıtdışılığı artırmak için hazırlanmış. Yeni Hal Yasası'nın kayıtlı esnafı iyice sıkıntıya düşüreceği açıkça görülüyor. Yasa koyucuların sivil toplum örgütleriyle konuyu sahada birebir araştırma yaparak değerlendirmesi gerekir" diye konuştu.

Etiketler :