"Milli Piyade tüfeğini onlara yedirmeyeceğiz"

"Milli Piyade tüfeğini onlara yedirmeyeceğiz"
TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, milli piyade tüfeği siparişlerinin bir kısmının özel sektörde üretilmesine ilişkin, "Bugüne kadar hiçbir şey yapmayanlar, kılını bile kıpırdatmayanlar,...

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, milli piyade tüfeği siparişlerinin bir kısmının özel sektörde üretilmesine ilişkin, "Bugüne kadar hiçbir şey yapmayanlar, kılını bile kıpırdatmayanlar, araştırma ve geliştirme için tek kuruş harcamayanlar, hazıra konmayı adet edinenler, MKEK'in kapısına dayanmışlar bu tüfeği istiyorlar. Ağızlarının suyu akıyor ama yağma yok. Biz varız, siz varsınız. Bunu onlara yedirmeyeceğiz" dedi.

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesinin 3. Olağan kongresi Sendikanın eğitim salonunda yapıldı. Sendikanın Şube Başkanlığına yeniden Mürsel Öcal'ın getirildiği kongreye Vali Ali Kolat, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili adayı Abdullah Öztürk, İl Başkanı Mürsel Akçay ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Kavlak, yaptığı konuşmada, özel sektörün milli piyade tüfeğinin üretimini üstlenmek istediğini söyledi.

Milli piyade tüfeğinin, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) işçisinin alın teri ve göz nuru olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

"Milli piyade tüfeği bilginin, aklın, tecrübenin zaferidir. O tüfek dağlarda teröriste kurşun sıkan, sınır boylarında bu ülkeyi koruyan mehmetçiğin güvencesidir. Bu tüfek sizler için iştir, aştır, gelecektir. Şimdi utanmadan sizin geleceğinize göz dikiyorlar. Bugüne kadar hiçbir şey yapmayanlar, kılını bile kıpırdatmayanlar, araştırma ve geliştirme için tek kuruş harcamayanlar, hazıra konmayı adet edinenler, MKEK'in kapısına dayanmışlar bu tüfeği istiyorlar. Ağızlarının suyu akıyor. Ama yağma yok. Biz varız, siz varsınız. Bunu onlara yedirmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Mücadele etmeyen namerttir, alçaktır. İşte onun için diyoruz ki, şimdi 15 bin milli piyade tüfeği için mücadele etmezsek, yarın bir bakarsınız ki ne piyade tüfeği kalmış, ne top, ne mermi, ne de barut. Bugün piyade tüfeğini verirsek, emin olun yarın ne maske, ne fişek, ne de tabanca kalır. Hiçbir şey kalmaz."

Kavlak, 25 Mart Çarşamba günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türk-İş'e yaptığı ziyaretteki, "Kıdem tazminatı konusunda özel bir düzenlememiz yok. Kimseyi mağdur etmeden, işçilerimizin hukuklarını hiçbir şekilde zedelemeden bu hususları hep beraber ele alacağız. Ne yapacaksak sendikalarla konuşacağız, öyle yapacağız" sözlerini hatırlattı ve kendisine bir kez daha teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) kuracakları vakıf üniversitesinde de önemli gelişmeler olduğunu dile getiren Kavlak, "KKTC Bakanlar Kurulu'ndan ön izni aldık. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Burada Türk Metal Sendikası üyelerinin çocukları ücretsiz okuyacak. İhtiyacı olanlar burs alacak. Çocuklarımız orada en iyi hocalardan ders alacak ve diploması her yerde geçerli olacak" diye konuştu.