İngiltere Merkez Bankası Başkanı'ndan Kavcıoğlu yorumu

İngiltere Merkez Bankası Başkanı'ndan Kavcıoğlu yorumu
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bağımsızlığıyla ilgili bir sorun olduğunu, genelde başkalarının politikalarıyla ilgili yorum yapmadığını ama bunun daha önce ekonomide görülmemiş bir kombinasyon olduğunu belirtti.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, perşembe günü gerçekleştirdiği bir konuşmada Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bağımsızlığıyla ilgili bir sorun olduğunu ve kredibiliteyi koruyabilmenin kurumlar için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Cambridge Union etkinliğinde bir öğrencinin Türkiye’deki yüksek enflasyona rağmen faiz indirimlerinin savunulmasıyla ilgili sorusunu cevaplayan Bailey, “Bu örnekte merkez bankası bağımsızlığının açıkça bir sorun olduğunu düşünüyorum” dedi.

Genelde başkalarının politikalarıyla ilgili yorum yapmadığını ama bunun daha önce ekonomide görülmemiş bir kombinasyon olduğunu belirten Bailey, “Güvenilir politikalara nasıl ulaşılacağınız sadece bugünkü durumunuz için değil repütasyonunuz ve ilerideki politika yapma kabiliyetiniz için de önemlidir” dedi.