Güvenlik Kaygısı Avrupalı Turisti Kaçırdı

Güvenlik Kaygısı Avrupalı Turisti Kaçırdı
Avrupalı turistler, güvenlik kaygısı nedeniyle Türkiye'yi tercih etmiyor.Avrupalı turistlerin bu yıl bombalı saldırılar, mülteci krizi ve Suriye'deki çatışmalar nedeniyle, Türkiye, Mısır ve Tunus gibi ülkeleri yerine, "daha...

Avrupalı turistler, güvenlik kaygısı nedeniyle Türkiye'yi tercih etmiyor.

Avrupalı turistlerin bu yıl bombalı saldırılar, mülteci krizi ve Suriye'deki çatışmalar nedeniyle, Türkiye, Mısır ve Tunus gibi ülkeleri yerine, "daha güvenli” olarak gördükleri İspanya, İtalya, Fransa ve Portekiz'i tercih ettiği bildiriliyor.

BBC, Lahey mahreçli haberinde güvenlik endişelerinin Avrupalı turistlerin tercihlerini etkilediğini belirttiği haberinde, “Hollanda, Almanya, İngiltere ve Belçika başta olmak üzere Avrupalı turistlerin yoğun ilgisi nedeniyle İspanya ve Portekiz'deki yatakların tamamı şimdiden dolmak üzere” dedi.

Hollanda İstatistik Kurumu (CBS) kurumunun araştırmasına göre, geçen yıl Tunus'ta yaşanan bombalı saldırılar turizmi önemli ölçüde etkiledi. Yılın üçüncü çeyreğinde bu ülkeye giden Batılı turist sayısı yüzde 80 oranında azaldı.

Saldırılar yüzünden Mısır'a yönelik turist akınının da yarı yarıya azaldığı belirtilen haberde “Bu arada,. Avrupalı turistin en fazla ilgi gösterdiği ülkelerin başında gelen Türkiye ve Yunanistan'ı da terör endişesi, Suriye sorunu ve mülteci krizi nedeniyle sıkıntılı bir sezon bekliyor” deniliyor.

BBC “Hollanda'daki araştırmaya göre ‘güvenlik kaygıları’ nedeniyle Batılı turistler Türkiye'ye mesafeli” dediği haberinde İspanya ve Portekiz'deki fiyatların önemli ölçüde arttığını belirtirken, Türkiye'de beş yıldızlı bir otelde, her şey dahil bir haftalık tatilin 399 eurodan satılırken bu fiyata İspanya'da ancak apart oda kiralanabileceği gibi bilgilere yer veriyor.

Bu arada, SolFly seyahat acentası sahibi Hans Mosselman ise, tatilcilere ucuz fiyat ve kaliteli tesisler nedeniyle Türkiye'yi önerdi. Rus turistlerin Türkiye'den uzak kalmasını Batılılar için avantaj olarak değerlendiren Mosselman, Avrupalı turistlerin, uzun açık büfe kuyruklarında beklemeden, Türkiye'de rahat bir tatil geçirebileceklerini söyledi.

Anka