Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın Enflasyon Vaadine Istakozlu Yanıt

Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın Enflasyon Vaadine Istakozlu Yanıt
Gazeteci Fatih Altaylı, internet sitesinde yazdığı yazıda, 2026'daki yüzde 9'luk enflasyon hedefinin yurtdışında komik bulunduğunu belirtti. Altaylı enflasyon hedefinin tutması halinde Monako Yat Kulübü'nde yemek vaadinde bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ABD'deki enflasyonun tek haneye ineceği yönündeki açıklamasını yurt dışında bazı bankacıların ve ekonomistlerin "komik" bulduğunu aktardı.

Merkez Bankası Başkanı Karahan, Türkiye'nin enflasyonla mücadelesiyle ilgili olarak "Enflasyon hedefimiz bu yıl yüzde 36, gelecek yıl yüzde 14, 2026 için yüzde 9 seviyesinde" ifadelerini kullanmıştı.

Altaylı, "ıstakoz" göndermesi de yaparak, Karahan'a "2026’da enflasyon yüzde 9’a düşmüşse, o gün hâlâ hayatta isek size Yacht Club de Monaco hariç istediğiniz yerde bir yemek ısmarlarım" teklifini sundu.

Altaylı "Yurt dışı çıkış yasağım hâlâ sürüyorsa, Kahraman’da balık yeriz. 2026’da hâlâ görevde olur musunuz bilmiyorum. Olsanız da olmasanız da teklifim geçerli. Yeter ki 2026 enflasyonu yüzde 9 olsun. Var mısınız Sayın Karahan?" dedi.

fatih-altayli-istakoz.jpg

Gazeteci Fatih Altaylı şu ifadeleri kullandı:

"Sunumu izleyen yurt dışında mukim bazı ekonomistler ve bankacılar ile konuştum. Enflasyonda bir miktar düşme olacağına bir itirazları yok. Ancak 2026 yılı için yüzde 9’luk enflasyon hedefini inandırıcı bulmadıkları gibi, komik bulmuşlar. Konuştuğum bir fon yöneticisi “Olabilir mi?” soruma güldü.