Emin Çapa'dan 'işsizlik' yorumu: Terörist olmamak için söylemiyorum

Emin Çapa'dan 'işsizlik' yorumu: Terörist olmamak için söylemiyorum
Ünlü ekonomist Emin Çapa, ekonomiyi kötüleyenlerin terörist ilan edileceği söylemi üzerine Twitter hesabından imalı bir 'işsizlik' yorumunda bulundu.

Ünlü ekonomist Emin Çapa, işsizlik rakamlarını vurguladığı paylaşımında 'ekonomiyi kötüleyenlere' terörist muamelesi yapılacağı söylemine dikkat çekti. Çapa, işsiz sayısının son bir ayda 54 bin arttığını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

Ekonomi kötü diyenler "terörist" ilan edilmese, size sadece bir ayda işsiz sayısının 54 bin kişi arttığını söylerdim. Ama terörist olmamak için söylemiyorum.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonominin kötü olduğu gerçeğini dile getiren ekonomistleri ve profesörleri hedef alarak terörist benzetmesi yapmıştı.

Albayrak, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Birileri çıkacak, isimlerinin başında ekonomist, profesör yazan ama bu ülkeye zarar vermeye çalışan, nereye hizmet etmeye çalıştığı, hangi tabloları çizerek, milleti korkutmaya, Türkiye aleyhinde bir algı oluşturmaya çalışan bu kişilerin, terör eylemlerinde gördüğümüz ekipten farkı yok. Türkiye teröre yönelik operasyon yapıyor, birileri ne diyor? 'Sivilleri öldürüyor.' diyor. Türkiye 4 milyona yakın Suriyeli mülteci insani değerler haftasında ev sahipliği yapan bir ülke, 'Türkiye sivilleri öldürüyor' öyle mi? Yalanın kuyruklusu. Böyle bir şey olabilir mi? İftira, operasyon, korkutma."

Bunun üzerine tepkiler gelmiş ancak Bakanlık, "Ekonomi aleyhinde algı oluşturmaya çalışanlara karşı hukuki süreç başlatıldı" açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler :