Dünyaca ünlü ekonomistten Merkez Bankası yorumu: Bu hamlenin aptallığı karşısında şok oldum

Dünyaca ünlü ekonomistten Merkez Bankası yorumu: Bu hamlenin aptallığı karşısında şok oldum
Murat Çetinkaya'nın görevden alınarak yerine Murat Uysal'ın getirilmesine tepkiler sürüyor. Türkiye'yi yakından tanıyan Ekonomist Timothy Ash, kararı çok sert eleştiren bir dizi tweet attı ve “Bu hamlenin aptallığı karşısında şok oldum” dedi.

Londra merkezli Bluebay Asset Management Stratejisti Timothy Ash, Merkez Bankası'nda yaşanan görev değişikliğini, “Bu hamlenin aptallığı karşısında şok oldum” sözleriyle yorumladı. Kişisel Twitter hesabında yaptığı yorumda Çetinkaya’nın görevden alınmasını beklediğini anca yerine ‘münasip’ birinin getirileceğini umduğunu kaydeden Ash, şöyle devam etti:

“Bir de bütün bunlar S-400’lerin teslim edilmesinin beklendiği, Türkiye’nin Merkez Bankası’nda güçlü bir ele sahip olması gereken hafta yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye için bir felaket oldu, bunu görmek için başlangıcından bu yanaki makro göstergelere bakmanız yeterli. Politikalar konusunda kuvvetler ayrılığı yok ve tepeki adam para politikasının temellerini anlamaktan bile yapısal olarak aciz. Ve ironiktir ki, Merkez Bankası Başkanı’nı görevden almak kurumun bu ay içinde faizi indirmek yönünde bir hamle yapmasını daha da zorlaştıracak.”

ash.PNG
 

Etiketler :