Bu Daha Birşey Değil! 2024 Çalışanlar İçin 'Sefalet Yılı' Olacak!

Bu Daha Birşey Değil!   2024 Çalışanlar İçin 'Sefalet Yılı' Olacak!
Hayat pahalılığı bir yandan konut ve işyeri kiraları diğer yandan. Çalışanlar kazandıkları para ile geçinmekte zorlanıyor. Ancak Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun tahminlerine göre 2024 tam bir sefalet yılı olacak

Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, önemli ekonomi tahminlerini paylaştı. Babuşçu'ya göre, 2024 yılı ekonomik anlamda oldukça zorlu bir yıl olacak derken “2024 sefalet yılı olacak" diye konuştu.

Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, önemli ekonomi tahminlerini paylaştı. Asgari ücrete, emekliye verilmesi beklenen zamlarla ilgili oldukça korkutucu sözler söyleyen Babuşçu 2024 sefalet yılı olacak" dedi.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'ya göre, 2024 ekonomik anlamda oldukça zorlu bir yıl olacak. Prof. Dr. Babuşçu, seçim sonrasında bir veya iki yıl boyunca çalışanlara sıfır zam bile yapılabileceğine dikkat çekti.

Nisan ayına dair değerlendirmesinde ise Babuşçu, "Ciddi bir acı reçete beklenmeli. Vatandaşların bu sürece hazırlıklı olması önemli" uyarısında bulundu.

ASGARİ ÜCRETLİYE VE EMEKLİTE ENFLASYONUN ALTINDA ZAM VERİLECEK

Babuşcu, 2024 yılının sefalet dolu geçeceğini ifade ederek, "Bu enflasyon ortamında 2024 Mart’ındaki seçimler atlatıldıktan sonra hükümet acı reçete sunacak. Bir defa kesinlikle enflasyonun altında bir zam verilecek. Memura, işçiye, sabit gelirlilere, asgari ücrete, emekliye enflasyonun altında bir zam hatta belki de bir veya iki yıl sıfır zam politikasını bile güdebilir. Bizi daha zor günler bekliyor. Önümüzdeki 1 yıl içerisindeki en iyi günlerimiz bugünler" dedi.

Etiketler :