Borsa’dan Kaçan Kriptoya Sığınanlar Fena Kaybedecekler!

Borsa’dan Kaçan Kriptoya Sığınanlar Fena Kaybedecekler!
Ekonomist Şeref Oğuz, kripto para piyasasına giriş yapan gençleri ilgilendiren kritik bir yazı yazdı. Oğuz, yazısında Borsa’daki gelişmelerden sonra burayı terk etmeye başlayan gençlere dikkat çekti. Gençlerin kripto paralara yöneldiğini kaydeden Oğuz, burada da onları benzer bir durumun beklediğine dikkat çekti.

Ekonomist Şeref Oğuz, Ekonomim’deki yazısında Borsa’daki gelişmelerden sonra burayı terk etmeye başlayan gençlerin kripto paralara yöneldiğini kaydeden Oğuz, burada da onları benzer bir durumun beklediğine dikkat çekti.

Gençlerin ‘finansal okuryazarlığın ilkokul fiş düzeyinde olmalarına rağmen’ halka açılmalarda piyasaya can verenler olarak görüldüğünü belirten Oğuz, “Gençler, yavaş yavaş ötesini berisini toplayıp göçe hazırlanıyor” ifadesini kullandı. Oğuz, burada da onları benzer bir durumun beklediğine dikkat çekti.

“GERİ GELİRLER Mİ?”

Oğuz, Borsa’dan çıkan gençlerin geri gelip gelmeyeceği konusundaysa şunları kaydetti:

“Aslında zor. Zira borsanın kendisi zaten 8 binin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Faiz artışının yanı sıra farklı enstrümanların da giderek cazip hale gelmesi, gençler için borsayı ‘primadonna’ olmaktan çıkardı. Zaten ‘yüzde 10’ artışların büyüsüyle gelmişlerdi. Hiç kimse onlara ‘bu işin düşüşü de var’ dememişti. Ya da onlar, hissede fiyat gerilemesi gerçeğiyle pek barışamadılar. Ekonominin yeniden ivmelenip, borsanın likidite gücünün yanı sıra yabancıların da gelmesinin ardından, bazıları geri dönebilir.”

KRİPTODA GENÇLERİ NE BEKLİYOR?

Kripto paralarda durumun daha riskli olduğunu vurgulayan Oğuz, şu uyarıları yaptı:

“Tahminim şudur ki yağmurdan kaçıp doluya tutulacaklar. Çünkü kripto sahası hala çok gri ve macera dolu… Regülasyonların oturmadığı, risklerin havada uçuştuğu, kazanç algısının sürekli kirletildiği bu alanı, küresel kumarhane gibi değerlendiriyorum. Her ne kadar kripto tutkunları buna kızacak olsa da borsadan kaçıp kriptoya tutulmak, daha iyi kazancın garantisi değildir.”

Etiketler :