Bankalarda Yeni Dönem. 'O İşlemler Artık Yapılamayacak’

Bankalarda Yeni Dönem. 'O İşlemler Artık Yapılamayacak’
BDDK'nın aldığı kararla, bankalar kişisel hesap açma süreçlerine sınırlama getirdi. Artık kişilerin onay veya talep olmadan herhangi bir hesap açma işlemi yapılamayacak... Ayrıca, zamanaşımına uğrayan hesaplar için BDDK'ya limit değiştirme yetkisi verildi..

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), önemli bir adım atarak bankaların kişisel hesap açma süreçlerine sınırlama getirdi. Yürürlüğe giren BDDK kararına göre, bankalar artık kişilerin adına onay veya talep olmadan herhangi bir hesap açamayacak.

Değişiklik, "Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Yönetmeliği"nde yapıldı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu değişiklikle birlikte, kişilerin hak ve menfaatlerini koruma amacı güdülmekte olup, artık kredili dahil herhangi bir hesap açabilmek için onay veya talep almak zorunlu hale geldi.

Ayrıca, zamanaşımına uğrayan hesaplarla ilgili olarak asgari limit tutarının değiştirilebilmesi için BDDK'ya yetki verildi. Bu karar, bankacılık sektöründe güvenliği artırmayı ve tüketicileri korumayı hedeflemektedir.