Bakan Selçuk'tan 'emekli ikramiyesi' açıklaması: Ulaştırmaya gayret ediyoruz

Bakan Selçuk'tan 'emekli ikramiyesi' açıklaması: Ulaştırmaya gayret ediyoruz
Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli ikramiyelerinin kişilerin evlerinde PTT ve banka yoluyla ödeneceğini bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli ikramiyelerinin kişilerin evlerinde PTT ve banka yoluyla ödeneceğini bildirdi. Selçuk ayrıca, faaliyetlerini yavaşlatan veya durduran işletmelerin kısa çalışma ödeneğine başvurabileceğini söyledi

Kısa çalışma ödeneğine bir haftada 19 bin firmanın başvuruda bulunduğunu kaydeden Selçuk, "Bu da yaklaşık 420 bini aşkın sigortalıya tekabül ediyor" diye konuştu.

Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Ödenen periyodik paylar kanalıyla hem illerindeki hem ilçelerindeki ihtiyaç sahibi tüm hanelere ulaşılmaya çalışılıyor. Valilik, sosyal yardımlaşma vakıflarına gönderdiğimiz miktar bizim geçen aya kadar 135 milyondu aylık, bu miktarı 180 milyona çıkardık. İnşallah önümüzdeki dönem periyodik artışla beraber vakıflarımız daha fazla ailelere ulaşabilecek. İlerleyen zamanda inşallah bu payı artırırız."

Ailelere yapılacak yardımlar

"Bir sosyal paketimiz var. Bunun birinci fazında biz 2 milyon 111 bin aileye biner lira destek sağladık .İlk ödemeleri de önümüzdeki hafta 1 Nisan'da yapılmaya başlanacak. Kesinlikle fiziki bir başvuru almadık. Bunların TC numaralarına göndereceğiz PTT kanalıyla" diye konuştu. Selçuk, "Vatandaşımızı hiçbir zaman desteksiz bırakmayacağız. Bunun gelecek farzları da olacak.”

"Muhakkak ulaştırmaya gayret ediyoruz"

"Emekli ikramiyeleri emeklilerin evlerinde ödenebilecek. PTT ve bankalar ile bu düzenlemeyi yaptık. O da 7-11 Nisan'da ödenecek. Kesinlikle vatandaşlarımızdan istirhamımız evlerinde kalmaları. Biz muhakkak ulaştırmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.”

Etiketler :