Bakan Albayrak'tan İş Bankası açıklaması

Bakan Albayrak'tan İş Bankası açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı İş Bankası ile "Bunun siyasi ve teknik bir zemini var. Meclis bu konuda bir adım atacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gıda fiyatlarının düşürülmesi için önümüzdeki günlerde iki önemli adım atacaklarını söyledi. Pazartesi günü açıklanan, yüzde 20,35 seviyesinde gerçekleşen ocak ayı enflasyonuna da değinen Albayrak “Gıda fiyatlarının değişmediğini varsayarsak, yıllık enflasyon yüzde 18,85 olurdu” dedi. Enflasyonla mücadele kampanyasının istenen faydayı sağladığını belirten Albayrak “Kampanya, enflasyona güçlü bir darbe vurdu. Her sektör aynı samimiyetle katkı vermedi ama genel olarak bakıldığında psikolojik, fiyatlama davranışı olarak da güçlü fayda sağladı. Hızlı bir dönüş oldu” ifadelerini kullandı.

İŞ BANKASI AÇIKLAMASI: MECLİS BU KONUDA ADIM ATACAK

CHP'nin İş Bankasındaki hisselerinin Hazine'ye devredilmesi çalışmalarıyla ilgili tartışmalara değinen Bakan Albayrak, şöyle konuştu:

Bunun siyasi ve teknik bir zemini var. Meclis bu konuda bir adım atacak. Bu olursa, çok daha güçlü bir yapı ortaya çıkar. Zaten başarılı bir banka, değişiklik hâlinde bilanço ve kurumsallık açısından pozitif bir etki olacaktır. İş Bankası, Türkiye'nin en başarılı bankalarından biri; sahiplik ve bilanço olarak daha güven verici bir yapıya kavuşur. Piyasa açısından da pozitif etki yapar.

Etiketler :