Asgari Ücrete Yüzde Kaç Zam Yapılacak?

Asgari Ücrete Yüzde Kaç Zam Yapılacak?
Kasım ayı enflasyon oranı açıklandı. Asgari ücrete yapılacak zammın net olarak belirlenmesi için sadece aralık ayı enflasyon verisi kaldı. Peki 5 aylık enflasyon verilerine göre asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak? İşte detaylar...

Kasım ayı enflasyon verisinin açıklanmasıyla asgari ücret zammı için son tahminler netleşmeye başladı.

HaberTürk'ün aktardığına göre kasım ayı enflasyon verisiyle birlikte alt sınır belli oldu. Milyonlarca vatandaşın gözü ise 11 Aralık'ta toplanacak asgari ücret tespit komisyonuna çevrildi. Şimdi akıllarda tek soru: Asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak?

5.jpg

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 35 ZAM KUVVET KAZANDI

Asgari ücrete yüzde 35 zam ihtimali bugün açıklanan Kasım ayı enflasyon verileriyle kuvvet kazandı. Temmuz ayında yapılan son zammın ardından geçen 5 ayda enflasyon farkı 35,24 olarak kaydedildi.

11.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz" mesajını vermişti.

Etiketler :