Asgari ücret ve 5 bin TL'lik emekli ikramiye için son dakika açıklaması

Asgari ücret ve 5 bin TL'lik emekli ikramiye için son dakika açıklaması
Son Dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin bu hafta içinde açıklanacağını söyledi. Kulislerde, asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması bekleniyor.

Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplantısını gerçekleştireceğini ve en kısa sürede asgari ücreti açıklamayı planladıklarını söyledi. Toplantının ne zaman yapılacağı sorusuna, "Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz" dedi.

Asgari ücrette rakam sorusuna ise Işıkhan, "Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor. Şu an paylaşacak bir şeyimiz yok" yanıtını verdi.

Öte yandan NTV'nin paylaştığı kulis bilgisine göre, çarşamba günü Kabine Toplantısı öncesi işçi ve işveren tarafının Beştepe’de bir araya gelmesi ve kabine sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her iki tarafı yanına alarak yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor. Asgari ücrette ağır basanın oranın yüzde 50 olduğu ifade ediliyor.

Yüzde 50'lik zamla birlikte asgari ücret net 17 bin 103 liraya yükselecek.

Bu zam, asgari ücretin 2013-2023 döneminde Euro bazında yıllık ortalama değişimi bakımından AB ülkeleri arasında son sırada yer alan Türkiye'yi de yukarı taşıyacak.

ZAM ORANLARINA GÖRE RAKAMLAR

Asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar ise şu şekilde:

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira

Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira

Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira

Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira

Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

Etiketler :