Altın ve dolar için önemli günler yaklaşıyor! İşte dikkat edilmesi gereken tarihler

Altın ve dolar için önemli günler yaklaşıyor! İşte dikkat edilmesi gereken tarihler
Altın, yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Ancak piyasada yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıları ne yapacakları konusunda kararsızlığa sürüklüyor. Altın fiyatlarındaki son durum nedir, detaylar haberimizde...

Altın ve gümüş piyasası uzmanı İslam Memiş, piyasaya ilişkin önemli açıklamalar yaparak yatırımcılara altın ve dolar fiyatları hakkında bilgiler verdi.

Dolar kurunun şu anda düşük olduğunu belirten Memiş, bu hafta doların yükseleceğini ve 33 TL'nin üzerinde test edilebileceğini söyledi. Altın piyasasında birçok alım fırsatı olduğunu vurgulayan Memiş, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

altindolra.jpeg

DOLAR KURUNDA NE BEKLENİYOR?

Dolar kuru hakkında konuşan İslam Memiş, şunları söyledi: "Serbest piyasada dolar kurunun düşük olduğunu görüyoruz. Ancak bu hafta yükseliş trendinin gerçekleşeceğini düşünüyorum. 33 TL üzerini bu hafta test edebiliriz. Dolayısıyla dolar kurundaki düşüşün kısa vadeli olacağını düşünüyorum. Orta ve uzun vadede dolar kurunun yüksek seyirde olacağını söyleyebilirim."

ONS ALTIN ALIM FIRSATI VAR MI?

Ons altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Memiş, şunları ifade etti: "Ons altının fiyatı 2.300 dolar seviyesinde destek buldu. Yakın gelecekte fiyatın 2.280 ila 2.380 dolar arasında dalgalanacağını tahmin ediyorum. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar için ons altında alım fırsatı olabilir. Bu, nakit paraya sahip yatırımcılar için bir fırsat olabilir."

para-002.webp

GRAM ALTIN DURUMU NASIL?

Bir gram altının fiyatını değerlendiren İslam Memiş, "Açık piyasada gram altın fiyatı 2.443 TL seviyesinde. Fiyatın 2.400 TL ile 2.450 TL aralığında kalacağını düşünüyorum. Türk Lirası bulunduranlar için bu fiyat seviyesi alım için uygun olabilir. Gram altın son dönemde iyi performans gösterdi ancak yatırım kararı verirken dikkatli olunmalı" dedi.

Not: Bu haber yatırım tavsiyesi değildir.