70 yıllık köklü maden şirketi halka arz oluyor

70 yıllık köklü maden şirketi halka arz oluyor
1952 yılından beri ülkemizde faaliyet gösteren Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi halka arz için taslak izahnamesi kısa süre önce SPK onayına sunuldu. Faaliyetlerine kireç üretimi ile başlayan şirket için toplamda 20,5 milyon adet lotun satışı düşünülürken halka arz sürecine Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderlik edecek.

Köklü maden şirketinin halka arz işlemlerinin ardından halka açıklık oranı da yüzde 20,51 olacak. Şirketin paylarında da fiyat istikrarı 15 gün ve brüt halka arz gelirinin %10'u işletme planları için kullanılacak.

Şirket, halka arzdan elde edeceği gelirin yüzde 40-45’ini Çelemli fabrikası hammadde hazırlama tesis kurulumu, tüm destek ekipmanları ve altyapısı, yüzde 5-10’unu Çelemli fabrikası hidrolik kireç karışım hattı kurulması, yüzde 20-25’ini Narlı fabrikası kireç söndürme, sarım tesisi, büyük çuval dolumu, paketleme ve ambalaj tesisi, yüzde 25-35’ini Narlı fabrikası mikronize kireç öğütme hattı ve ekipman kurulumu için kullanacağını belirtti.

Etiketler :