Yılmaz Özdil: Cihat kavramını “dinimizin temel ibadeti” diyerek müfredata monte edenler, cihatçı John'u da öğretsin mutlaka.

Yılmaz Özdil: Cihat kavramını “dinimizin temel ibadeti” diyerek müfredata monte edenler, cihatçı John'u da öğretsin mutlaka.
Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil değiştirilen müfredat ile ilgili yazı kaleme aldı.

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil bugünkü köşe yazısında müfredata cihat kavramının eklemesine sert tepki gösterdi. Atatürk'ün müfredattan çıkarıldığını yazan Özdil, "Atatürk'ü müfredattan çıkaran kindar nesiller yüzünden 23 Nisan cennetinden, hangi cehenneme sürüklendiğini bilsin çocuklarımız." dedi.

İşte Yılmaz Özdil'in "Bebelere balon bebelere cihat" başlıklı yazısı...

Orta sınıf bir ailenin oğluydu.

Babası minibüs şoförüydü.

Annesi ev hanımıydı.

En büyük hayali futbolcu olmaktı.

Mezuniyet yıllığındaki “30 yaşında ne olmak istiyorsunuz?” sorusuna “santrafor olmak” cevabını vermişti, Manchester United taraftarıydı.

En sevdiği çizgi film The Simsonps'tı, en sevdiği müzik grubu S Club 7'ydi, her çocuk gibi cips yemeye bayılırdı, kötü alışkanlığı yoktu, sigarayı mesela, denemişti ama tiryakisi olmamıştı.

Çalışkan bir öğrenciydi, üniversiteye girdi, bilgisayar programcılığı okudu, arkadaşları arasında popülerdi, eğlenmeyi seven, kimsenin kalbini kırmayan bir gençti, doğu Londra aksanıyla konuşuyordu, Beatles'ın efsane solistinden öykünerek “John” lakabıyla tanınıyordu, üniversiteden mezun olana kadar kırmızı ışıkta geçmişliği bile yoktu, ömrü boyunca en ufak suça karışmamıştı.

Cellat oldu!

İnsanların diri diri gırtlağını kesti.

Kendisi gibi düşünmeyenlerin kafasını, tırtıklı bıçakla gövdesinden ayırdı.

IŞİD kasabıydı.

Kafaları kopartarak, o kafalardaki beğenmediği fikirleri yok edeceğini zannediyordu.

Cihatçı John.

Cihat kavramını “dinimizin temel ibadeti” diyerek müfredata monte edenler, cihatçı John'u da öğretsin mutlaka.

Sıradan, normal bir çocuğun, “cihatçı” sıfatını benimsedikten sonra, “ibadet” ettiğini düşünerek, ne hale geldiğini de öğretsin.

Atatürk'ü müfredattan çıkaran kindar nesiller yüzünden 23 Nisan cennetinden, hangi cehenneme sürüklendiğini bilsin çocuklarımız.

Etiketler :