İstanbul'da Saç Kestirmek Artık Lüks! Astronomik Seviyelere Yükselen Fiyatlar Neredeyse Asgari Ücretin Yarısına Kadar Dayandı

İstanbul'da Saç Kestirmek Artık Lüks! Astronomik Seviyelere Yükselen Fiyatlar Neredeyse Asgari Ücretin Yarısına Kadar Dayandı
Hayat pahalılığının her alana sirayet etmesi, İstanbul'da kuaför fiyatlarını da astronomik seviyelere çıkardı. Vatandaşlar, saçlarını kestirmek için bile iki kere düşünmeye başladı. Kadın kuaförlerinde saç kesimi fiyatları 7 bin 500 liraya kadar yükselerek, neredeyse asgari ücretin yarısına ulaştı.

Türkiye, restoran ve marketlerdeki fahiş fiyatları konuşuyor ama pahalılık listesinin tepesine kuaförler de adını yazdırdı. Özellikle İstanbul'da kadın kuaförlerindeki fiyatlar dudak uçuklatıyor.

Saç kesimi ile saç boyası fiyatları semt ve kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterirken İstanbul'un kalbur üstü semtlerinde 7 bin 500 TL'ye bile kesim yapan kuaförler var.

EN DÜŞÜK SAÇ KESİMİ 400 LİRA

Haber Global'in haberine göre, İstanbul’da kalbur üstü semtlerde saç kesim fiyatı 975 ile 7 bin 500 TL arasına değişirken, dar gelirlilerin ikamet ettiği semtlerde de fiyatlar 400 TL'nin üzerinde bulunuyor.

VIP HİZMETE 7 BİN 500 LİRA

Fiyat farkı esnafın kullandığı ürünlerin kalitesi, markaları ve kişiye özel hizmetlerine göre de değişiyor. VIP salonlarda tek bir odada tek bir kişiye hizmetler veriliyor.

İSTANBUL'DA ORTALAMA KUAFÖR TARİFES ŞÖYLE

Saç kesimi: 730 TL

Boya (dip - bütün): 675 TL

Yıkama ve Fön: 200 - 400 TL

Perma (kısa - uzun): 3 bin 375 TL

Keratin düzleştirme: 4 bin 215 TL

Manikür-Pedikür: 335 - 840 TL

Etiketler :