Cezaevinde Anoreksiyaya Yakalanan Nihal Candan Hakkında Flaş Karar

Cezaevinde Anoreksiyaya Yakalanan Nihal Candan Hakkında Flaş Karar
SON DAKİKA: Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla cezaevinde tutuklu bulunan sosyal medya fenomeni Nihal Candan'ın anoreksiyaya yakalanarak 37 kiloya düştüğü ortaya çıkmıştı. Psikolojisi bozulduğu öne sürülen Nihal Candan'ın tahliyesine karar verildi.

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla 5 buçuk aydır cezaevinde bulunan Nihal Candan hakkında flaş gelişme yaşandı.

Nihal Candan, haksız yere cezaevinde bulunduğu iddia ederek protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başlamıştı. Anoreksiya nevroza hastalığına yakalandığı açıklanan Candan'ın 37 kiloya kadar düştüğü ve psikolojisinin bozulduğu avukatı tarafından açıklanmıştı.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ!

Yaşanan gelişmelerin ardından dün hastaneye kaldırılan Candan için doktorlar cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönünde görüş bildirdi. Bunun üzerine Candan'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verildi. Nihal Candan'ın bugün saat 17.00'de tahliye edilmesi bekleniyor.

nihal-candan1.webp

DOLANDIRICILIK SUÇLAMASIYLA CEZAEVİNDELER

Geçen yıl fenomenlere düzenlenen dolandırıcılık ve kara para aklama operasyonlarına Nihal ve Bahar Candan kardeşler de gözaltına alınmıştı. Ucuz otomobil vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran bir şebeke ile birlikte hareket ettikleri iddia edilen Candan kardeşler, 14 Kasım 2023'te gözaltına alınarak 16 Kasım'da da tutuklanmıştı.

İki kardeş Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne konulurken Nihal Candan, tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başladı. Bir süre sonra yeme alışkanlığı bozulan Nihal Candan'a 'anoreksiya nevroza' adı verilen hastalık teşhisi konuldu.

candan1.jpg

candan.webp

Kaynak:DHA

Etiketler :