TÜSİAD Başkanı Bilecik net konuştu: Ekonomide mücizeler yoktur

TÜSİAD Başkanı Bilecik net konuştu: Ekonomide mücizeler yoktur
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik Yüksek İstişare Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Bilecik, "Siyasal istikrar ve güven ortamıyla ekonomik istikrar at başı gibi gider

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik Yüksek İstişare Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Bilecik, "Siyasal istikrar ve güven ortamıyla ekonomik istikrar at başı gibi gider.Ekonomide mucizeler yoktur, gerçekler vardır, hakikati istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz." diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik Yüksek İstişare Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Erol Bilecik'in açıklamalarından satır başları:

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Siyasal istikrar ve güven ortamıyla ekonomik istikrar at başı gibi gider.

Ülkemiz son derece zorlu bir süreçten geçiyor.

Bundan en çok etkilenen şüphesiz ülkemizin ekonomisidir.

Bugün sizlerle ağırlıklı olarak ekonomi hakkında konuşmayı daha çok tercih ediyorum. Ekonomimizin geldiği durum geçmişe bakarak nerelerde hatalar yaptığımızı ve bunları nasıl düzelteceğimizi düşünmemiz gerektiriyor.

Özellikle seçim öncelerinde TÜSİAD siyasete karışır denir. İlkelerimiz gereği hiç bir zaman siyasete karışmayız. Biz Türkiye’yi dünyada daha güçlü yapacak analizler yapar bunları kamuoyu ve devletimizle paylaşırız.

‘HAKİKATİ EĞİP BÜKEMEZSİNİZ’

Bizler iş insanlarıyız hedefimiz her zaman ülkemizin küresel gücüne ve refahına katkı sağlamaktır.

Ekonomide mucizeler yoktur, gerçekler vardır, hakikati istediğiniz gibi eğip bükemezsiniz.

Küresel ekonomi küresel rekabet demektir. Bu rekabette ayakta kalmak için rakiplerden bir adım önde olmalıyız. Tutarlı küresel ve ulusal verilere dayalı rasyonel ekonomi politikalarının uygulandığını görmeye özellikle bugünlerde çok ihtiyacımız var. Tedbirler bıçak kemiğe dayanmadan alınmalı.

PATİNAJ YAPIYORUZ

Sorunlarınızı zora girdikten sonra çözmeye kalkarsanız çok daha maliyetli olur. Ekonominin temelinde bir süredir zayıflamalar görülüyordu.

Bir an önce ekonomide duyulan güveni tahsis etmeliyiz. Aksi taktirde ekonomimiz sert bir düzeltmeyle karşı karşıya kalacaktır.

Yüksek büyüme ile ekonomimizin tekerlekleri hızlı dönüyor ancak yüksek cari açık ve enflasyon nedeniyle patinaj yapıyoruz ilerleyemiyoruz.

Sanayi 4.0 olmazsa dolar 4.0 olur demiştik maalesef 4 lirayı geçti.

‘EĞRİ CETVELDEN DOĞRU ÇİZGİ ÇIKMAZ’

Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz önce cetvelin düzgün olması gerekir. Hukuk şüphesiz her şeyin üzerinde olmalıdır. Kuvvetler ayrılığı entellektüel bir tartışma konusu değildir. Hepimizin yaşamak istediği bir devletin olmazsa olmasıdır.

Seçimlere sayılı günler kaldı. Ancak halen yeni sistem hakkında tüm bilgilere sahip değiliz. Bu seçimlerde ittifaklar yoluyla her kesimden düşüncenin meclise girecek olmasından son derece memnunuz.

‘BİZİM GİBİ DÜŞÜNMEYENDEN KORKMAYALIM’

Demokratik devletin temeli özgürlüktür. Demokrasi olmadan reform reform olmadan ilerleme olmaz. Demokratikleşmek için korkularımızı yenmemiz gerekir. Bizim gibi olmayandan bizim gibi düşünmeyenden korkmayı bırakmalıyız. İnsanlar geçmişe değil geleceğe bakarlar.

Etiketler :