Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevini sona erdirdi

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevini sona erdirdi
OHAL İnceleme Komisyonu, Nuriye ve Semih’in işe dönüş taleplerini reddetti. Nuriye Gülmen yapılan açıklamada açlık grevini sona erdirdiklerini açıkladı.

324 günüdür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça işlerine iade edilmek için OHAL İnceleme Komisyonu’na başvurmuştu. Aylardır kararı beklenen OHAL Komisyonu, Gülmen ve Özakça’nın işe dönüş talebini reddetti.

Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, yeniden yargı yoluna başvuracaklarını açıkladı.

Yapılan açıklamaların satırbaşları şöyle:

Nuriye Gülmen

-Bu halkın evlatları ve bir parçası olarak bu halka inandık ve direnişe başladık. İnancımız boşa çıkmadı. Biz anlattık, onlar dinlediler. İnancımızı boşa çıkarmadılar. Ellerimizi tuttular, kapılarını bize açtılar. Onlara çok teşekkür ediyoruz.

-Biz direnişimizi çok seviyoruz. Direnişimiz bize özgürlüğümüzü verdi. Bize dayatılan teslimiyeti reddederek, bize dayatılanı kabul etmeyeceğimizi söyleyerek o alana çıktığımız ilk gün özgürleştik. Her geçen gün daha da özgürleştik. Bizim zincirlerimiz yok.

-AKP iktidarı, iktidarın kullanabileceği tüm araçları kullandı. İçişleri Bakanlığı'nın her türlü imkanları ile saldırdılar. Terörist olduğumuza yönelik açıklamalara varana kadar. Dava devam ederken davayı etkilemeye yönelik açıklamalar yaptılar. Ama bu saldırıların hepsinden güçle çıkmayı bildik.

-OHAL Komisyonu işe iade talebimizi reddetti. Yargı yoluna başvuracağız. Bugün itibariyle açlık grevimizi sonlandırıyoruz. Ama direnişimiz devam ediyor. Hastane süreci bitip sağlığımıza kavuştuktan sonra mücadelemiz devam edecek. Bu mücadele biz "Bitti" demeden bitmeyecek.

Semih Özakça

-Bizce bu direnişi en büyük kazanımı dünya halklarına bir umut olmasıdır. Hem de en kötü ve ağır koşullarda. Bu direniş, irademizi teslim etmezsek bir şeyler başarabileceğimizi gösterdi.

-Bu direniş tarihsel bir direniştir. Bu direniş iktidarın ne kadar acımasız ve pervasız aynı zamanda güçsüz ve haksız olduğunu teşhir etti.

-Sevgili eşim benim açlığıma ortak oldu. Beraber acıları, umutları ve hayatı paylaştık. Küçük Prens'ten bir not almıştım: "Sevgi birbirinin gözünün içine bakabilmek değil, beraber aynı yöne bakabilmektir.' Biz hem bir birimizin gözünün içine baktık, hem de aynı yöne baktık. "

NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA BASIN TOPLANTISI