Mumcu suikastında yeni gelişme: Davanın kapanması engellendi

Mumcu suikastında yeni gelişme: Davanın kapanması engellendi
Gazeteci Uğur Mumcu’nun aracına bombayı koyan Oğuz Demir için, mahkeme "kaçak" kararı aldı. Bu karar Demir’e ulaşılamaması, davanın kapanmasını engelleyecek.

24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile yaşamını yitiren Gazeteci Uğur Mumcu’ya yönelik suikastın üzerindeki sis perdesi varlığını koruyor.

Evrensel'den Sibel Hürtaş'ın haberine göre Mumcu’nun aracına bombayı yerleştirdiği mahkeme kararıyla sabitlenen Oğuz Demir için Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘kaçak’ kararı verdi. Mahkeme MİT ve emniyete, Demir için ne yaptıklarını sordu.
Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi, kasım ayında Mumcu suikastı başta olmak üzere Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok suikastı dosyalarının da yer aldığı Umut davasında, kararını vermiş; sanıklara indirimli cezalar uygulamıştı. Suikastların kilit ismi olan sanık Oğuz Demir’in dosyası ise 2005 yılında, ana davadan ayrılmıştı. Firari sanık Oğuz Demir hakkındaki yargılama geçen hafta Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Yıllardır 'firari'ydi

Bugüne kadar 'firari' sanık olarak aranan Oğuz Demir hakkındaki davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, geçen duruşmada Demir hakkında 'kaçak' kararı verdi.

Ne olacak?

Davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, aldığı karar uyarınca bundan böyle Oğuz Demir hakkında 'kaçak' usulü uygulayacak, yani kovuşturma devam edecek. Demir’e ulaşılamaması, davanın kapanmasını engelleyecek. Oğuz Demir hakkında çıkarılan yakalama emrinin beklenmesine karar veren mahkeme, emniyet, MİT ve jandarmadan Oğuz Demir ile ilgili gelecek olan yeni belgelere göre hareket edecek.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :