"Bu Cumartesi ve Pazar Kafe, Restoranlara Gitmeyelim" Çağrısı

"Bu Cumartesi ve Pazar Kafe, Restoranlara Gitmeyelim" Çağrısı
Yiyecek içecek fiyatlarının fahiş oranda artmasına tepkiler dalga dalga büyüyor. Sosyal medyada yayılan tepkiler büyük bir hareketi başlattı. Vatandaşlar 20 21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı.

Dışarda yemek yemek hayal oldu. Fahiş fiyatlar aldı başını gitti. Ne kahvaltı ne de akşam yemeği yenebilir fiyatlarda. vatandaşlar da duruma tepkili. Keyif yapmak bir yana karnını doyurmak isteyenler bile restoranların önünden geçemez hale geldi. Bunun üzerine büyüyen tepkiler bir hareketi de beraberinde getirdi.

X üzerinde yaşanan hareketlenme boykotu da beraberinde getirdi. X üzerinden başlayan hareketle vatandaşlar 20 ve 21 Nisan tarihlerinden- restoran ve kafelere gitmeme kararı aldı.

ekran-goruntusu-79.png

Bir kişilik serpme kahvaltının bin liraya dayanması, kahve içmenin bile maliyetinin 150 liraya ulaşması büyük tepkileri de beraberinde getirdi. Porsiyon oranlarının azalması, fiyatların yükselmesini engellemedi. Artık porsiyonlar ne kadar küçükse fiyatlar o kadar artıyor.

Kuver ücretleri de alınan hizmetin ekstra bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Vatandaşlar tepkisini sosyal medyada başlattığı #boykot hareketiyle gösteriyor.

glxiknhxiaal71a.jpg