Gram Altında Şaşırtıcı Zirve: Altın Fiyatları Neden Bu Kadar Yükseldi? Sıra Dışı Rakam Açıklandı!

Gram Altında Şaşırtıcı Zirve: Altın Fiyatları Neden Bu Kadar Yükseldi? Sıra Dışı Rakam Açıklandı!
Altın ve döviz piyasalarındaki dalgalanmalar, yatırımcılar arasında büyük ilgi uyandırıyor... Fed'in faiz kararları öncesi belirsizlik devam ederken, ekonomistler uzun vadede altın fiyatlarında yükseliş trendi öngörüyor...

Altın ve döviz piyasalarında yaşanan dalgalanmalar, yatırımcılar ve uzmanlar arasında dikkatle takip ediliyor. Son dönemde artan jeopolitik gerilimler ve ekonomik gelişmeler altına olan talebi yükseltirken, yatırımcılar yılın geri kalanında altın fiyatlarındaki olası hareketleri merakla bekliyorlar.

altin-alacaklara-uyari-uzman-isim-sabirli-olun-dedi-yeni-seviyeyi-verdi-17144701375990-2.jpeg

FED KARARLARI PİYASALARI BELİRLİYOR

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararlarının ekonomik dengeleri ve piyasalardaki hareketliliği doğrudan etkilediği göz önünde bulundurulduğunda, yarın gerçekleşecek toplantının sonucu büyük bir önem taşıyor. Bu kararların, dünya genelinde ve özellikle Türkiye'deki piyasalar üzerindeki etkisi yakından izleniyor.

ALTIN VE DÖVİZ FİYATLARINDA DALGALANMALAR

Altın piyasasında, ons başına düşen fiyat 2 bin 312 Dolar seviyesinde bulunuyor ancak Fed’in faiz kararı öncesinde belirsizlik nedeniyle altın fiyatlarında dalgalanmalar yaşanıyor. Benzer şekilde, döviz piyasalarında da Türk lirası karşısında dolar, euro ve sterlinde değer kayıpları görülüyor.

- Dolar: 32,3834 lira
- Euro: 34,7006 lira
- Sterlin: 40,2453 lira

altin-alacaklara-uyari-uzman-isim-sabirli-olun-dedi-yeni-seviyeyi-verdi-1714470137908-1.jpeg

ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ VE BEKLENTİLER

Altın fiyatlarındaki düşüşle birlikte yatırımcılar yeni seviyeleri takip etmeye başladılar. Ons altın 2 bin 300 dolar seviyesinin üzerinde hareket ederken, gram altın fiyatları Kapalıçarşı piyasasında 2 bin 416 TL civarında işlem görüyor.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, kısa vadede altın fiyatlarının yatay seyredebileceğini ancak uzun vadede yükseliş trendinin devam edeceğini belirtiyor. Şatıroğlu'nun öngörülerine göre ons altında hedef fiyat 2450-2500 dolar aralığında olurken, gram altın fiyatının ise 3 bin TL'ye kadar yükselebileceği tahmin ediliyor.

Etiketler :