Erdoğan sözlerini unuttu... Öğrenci ve mezunlar KYK batağında

Erdoğan sözlerini unuttu... Öğrenci ve mezunlar KYK batağında
Milyonlarca öğrenci ve mezun KYK kredi borcu altında eziliyor. Öğrenciler mağduriyetlerini bir kez daha Twitter'dan duyurdu. Öğrenciler ve mezunlar, KYK kredi borçlarını paylaştı. KYK kredisine gelen fahiş faiz ise akıllara Erdoğan'ın "Bu yolda ben faizi savunanla olmam" sözlerini getirdi.

Milyonlarca öğrenci öğrenim hayatlarını sürdürebilmek için çareyi Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) geri ödemeli kredisinde buluyor. Fakat krediye devletin eklediği faizler ile öğrenciler iş hayatına atılmadan on binlerce liralık borcun altına girmek zorunda bırakılmış oluyor. KYK kredi mağduru öğrenciler ise her platformda KYK kredilerinin silinmesi için iktidara çağrılarını yineliyor.

Öğrencilerin KYK çığlıkları bugün de Twitter'da 'Türkiye gündemleri'ne girerek TT oldu. #kykborcu hashtagiyle birlikte on binlerce tweet atıldı. Öğrenciler KYK borçlarını gösteren ekran görüntülerini paylaştı.

#kykborcu hashtagiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz ile ilgili 2021'de partisinin grup toplantısında kullandığı sözler akıllara geldi. Erdoğan, "Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz. Bunu kabulleneceğiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Hala kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasınlar. Bu yolda ben faizi savunanla olmam, olamam" demişti.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :