Ahmet Çamyar: Amacın koltuğu boşaltmak olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden üç yıl önce alınan ve aklanan eski Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, neler yaşadığını Halk TV'de Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programında anlattı.

Ahmet Çamyar, yaşanan süreçte neler olduğuna iyice bakılırsa, demokrasi için daha iyi olacağını belirtirken, kendisine yapılanın başka siyasilere yapılmaması için hukukun işletilmesi gerektiğini söyledi.

Çamyar, yaşananları ''Sesimizi, Ünye'den Karadeniz'den kimseye duyuramadık. 25 yıllık bir siyaset geçmişim var. AKP Gençlik Kolları'ndan, ilçe başkanlığından geliyorum. Aynı zaman da hukukçuyum. Neyin haksızlık olduğunu iyi bilirim. Ben ve ekibim 4 buçuk yıl içerisinde ben ve ekibim Ünye'de çok iyi şeyler yaptık. Kimsenin beklemediği anda, İçişleri Bakanlığı'ndan iki tane müfettiş geldi. 30 gün boyunca belediyemizin yaptıkları didik didik incelendi. Aradan üç yıl geçti. Neden görevden alındığımı kimseden öğrenemedim. İçişleri Bakanlığı'na sorduğumda, Teftiş Kurulu Başkanı'ndan 'Yukarıdan böyle talimat geldi. Gereğini yapacağız' diye yanıt aldım. Savunmalarımızı yaptık. Soruşturmayla görevden alınan bir devlet memuru, iki ay içerisinde soruşturma tamamlanıp göreve iade edilmesi gerekiyordu. Suç varsa da olay savcılığa intikal etmeliydi. Fakat ne ben göreve iade edildim, ne de savcı soruşturma başlatıldı. Buradaki temel amaç Ahmet Çamyar'ı görevden almak, koltuğu boşaltmak olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Kimin benim gidişimden istifade ettiğini de daha iyi anladık. Soruşturmada, 'Gazetecilere neden şal aldın? Öğretmenlerle neden yemek yedin?' diye soruldu'' diye anlattı.

Hüseyin Tavlı'nın belediye başkanlığına oturtulması yönünde bir girişim ve açılan soruşturmada da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı olduğu iddialarına yönelik ise Ahmet Çamyar, ''Baktığımız zaman AK Parti için 'Benim aşkım, benim sevdam' diyen bir Cumhurbaşkanımız var. Ama tabana indiğimizde, her siyasi partide olduğu gibi güç savaşlarının yaşandığını görüyoruz. Ordu özeline baktığımız zaman bir çırpıda vali görevden alındı, büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz da istifa ettirildi. Başsavcı, emniyet amiri, garnizon komutanı görevden alındı. Peşinden de ben görevden alındım. Bu normal midir? Normal bir hukuk devletinde, başka yerlere alınması, pasif görevlere alınması hukuka uygun mudur? Değildir. Bundan kim istifade etmiştir, sonrasında gelenlere bakmak lazım. Normalde yüzde 70'in üstünde oy alan bir ilçede bir belediye başkanı neden görevden alınır? Onu suçluymuş gibi göstermek lazımdı. Kamu gücünü, kendi adamlarını bir yere getirmek için kullanıyorsun. Bu AK Parti'yi bitirmek için yapılan bir hamle değil mi? Suç değil mi? Danıştay diyor ki 'Hiçbir şey yok', o zaman beni neden görevden aldın?'' diye konuştu.

Ordu'da gazetecilerin tehdit edilmesine yönelik iddialara dair ise ''Hukukçu ve siyasetçi olarak üzülüyorum. Gerçekten bir yerlerden başlamak suretiyle düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sedat Peker'in beyanları sonrası insanlar Ünye'ye ilgi duymaya başladı. Neyin ne olduğuna bakmak suretiyle bakılırsa, demokrasimiz için daha iyi olur. Bunun bir partisi de yok. Ortada, bana yapılan, başka bir partinin belediye başkanına yapılır. O nedenle bizim bu hukuku işletmemiz lazım'' dedi. 

 

Etiketler :