Yemek Kuryelerine Vergi Takibi

Yemek Kuryelerine Vergi Takibi
Vergi gelirlerini artırmak için üç alana yoğunlaşacak olan Hazine ve Mali Bakanlığı, e-ticaret siteleri üzerinden yemek siparişlerinde ve kayıt dışı POS ile satışlarda belge düzenlenmediğini tespit etti. Bunun bedeli ise 3 milyar lira oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, art arda iki tane yapılandırma düzenlemesi çıkardı. Ekonomim'de yer alan habere göre E-ticaret siteleri üzerinden yemek satışında, özellikle küçük işletmelerin fatura düzenlemediğini tespit eden Maliye, POS cihazları üzerinden yapılan işlemlerde de fatura düzenlenmediğini tespit etti.

18-mart-bugun-moto-kuryeler-calisiyor-mu-acik-mi-getir-yemeksepeti-trendyol-yemek-siparis-getiriyor-mu-997.jpg

Ticaret Bakanlığı verilerine göre sadece geçen yılki cirosu 20 milyar liraya yaklaşan çevrimiçi yemek sektöründe, bu hacim katlanarak artıyor. Bakanlık, e-ticaret sitelerinin komisyon faturalarını kesmesine rağmen, bu ürünleri satan birçok şirketin belge düzenlemeyerek vergi kaybına yol açtığını tespit etti. Bu yolla bulunan matrah farkının 3 milyar lirayı bulduğu kaydediliyor.

yemek-siparisi-veren-kadin-kurye-tarafindan-defalarca-taciz-edildi.jpgSadece yemek satışları değil online platformlarda yapılan diğer satışların da incelendiği ifade ediliyor.

Etiketler :