Tarım danışmanlarından kadro protestosu: Belgelerini yaktılar

Tarım danışmanlarından kadro protestosu: Belgelerini yaktılar
Tarım danışmanları kadro alabilmek için Samsun'da eylem yaptı. Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, "Sigortasını düştükten sonra bir tarım danışmanının eline, 3 bin 800 lira geçmektedir. Tekrar ediyorum, bir tarım danışmanının eline, brüt 6 bin liradan sigorta ve vergiyi düştükten sonra 3 bin 800 lira kalmaktadır" dedi.

Tarım danışmanları bugün Samsun'daki Onur Anıtı önünde toplanarak kadro taleplerini bir kez daha dile getirdi. Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, tarım danışmanı ve bir çiftçi konuşma yaptı.

Tarım Bakanı'na empati çağrısında bulunan Avcı, "Sayın bakanım şu an düşünün ki, zatıalinizin makamında burada bulunan bir ziraat mühendisimiz bakanlık yapıyor ve zatıalinizi bu meydanda olduğunu düşünün. Asgari ücretin 8 bin 500 olduğu yerde Türk tarımına hizmet etmek için gecesini gündüzüne katan bu kardeşlerimize Tarım Bakanı’mız tarafından 6 bin lira gibi, utanarak söylüyorum, 6 bin lira gibi bir rakamı empati yapmaya sizi davet ediyorum. Sigortasını düştükten sonra, bir tarım danışmanının eline, 3 bin 800 lira geçmektedir. Tekrar ediyorum, bir tarım danışmanının eline, brüt 6 bin liradan sigorta ve vergiyi düştükten sonra 3 bin 800 lira kalmaktadır" dedi.

Tarım danışmanlığı belgelerini yaktılar

Ziraat odaları ve serbest çalışan tarım danışmanlarının çiftçi aidatından başka genel merkez bütçesi olmadığını dile getiren Avcı, sözleşmeli personellere kadro verildiğini hatırlatarak, "Bu 800 tane, Türkiye genelindeki, yavrumuz, evladımız, kardeşimiz mi Türkiye Cumhuriyeti’nin sırtına yük oldu sayın bakanım?" ifadelerini kullandı.

Tarım danışmanı olan Özlem Küdük, konuşmasında, "Biz kısık sesleriz. Biz çok fazlasını değil, hakkımız olanı istiyoruz. Bizler tarım danışmanları olarak, sizden kadro istiyoruz" sözlerini dile getirdi.

Konuşmalardan sonra alanda bulunanlar almış oldukları Tarım Danışmanlığı belgelerini yakarak içinde bulundukları durumu protesto etti.

Kaynak:ANKA

Etiketler :