Patronlar katından EYT çıkışı: İşveren sıkıntıda!

Patronlar katından EYT çıkışı: İşveren sıkıntıda!
İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, son rakamlara göre Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden son rakamlara göre 1,7 milyon kişinin yararlandığını belirterek, "Bu oldukça yüksek bir oran. Yeni emeklilerimizin tazminatlarının ödenmesi, işverenler açısından önemli bir sorun olarak duruyor. EYT desteğinin etkin ve ivedi şekilde uygulanması iş dünyası için önemli" dedi.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) nisan ayı olağan meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin işveren üzerinde ağırlaşmaya başlayan tazminat yüküne dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ocak ayı başında, KGF destekleri kapsamında EYT Destek Paketini açıkladığını hatırlatan Avdagiç, "O zaman 25 milyar liralık kefalet limitini haiz paketi devreye sokacaklarını ve işverenin kıdem tazminatı yükünü hafifleteceklerini ifade etmişti. Şimdi EYT yürürlüğe girdi. Gördük ki son rakamlar 1 milyon 700 binden fazla kişinin bu haktan yararlandığını ortaya koyuyor. Bu oldukça yüksek bir oran" diye konuştu.

'Acil' çağrı: İş dünyası için çok önemli

Ekonomi gazetesinin aktardığı habere göre; yeni emeklilerin tazminatlarının ödenmesinin işverenler açısından önemli bir sorun olduğunu söyleyen Avdagiç, "Bu desteğin ivedi ve etkin bir şekilde uygulanmasının iş dünyamız için çok önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik" ifadelerini kullandı.

Etiketler :