Ash: Seçim sonuçları belki de piyasa için en iyi netice

Ash: Seçim sonuçları belki de piyasa için en iyi netice
Bluebay Varlık Yönetimi ekonomisti Timothy Ash 31 Mart seçimlerinin yenilenmesini, seçim sonuçlarını ve Türkiye ekonomisi hakkındaki düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Bluebay Varlık Yönetimi ekonomisti Timothy Ash seçim sonrası yorumlarıyla yine dikkat çekti.

Avrupa ve Türkiye’yi yakından takip eden Ash seçim sonuçlarını Türkiye’deki demokrasi adına büyük bir kazanım olarak yorumladı.

Ash Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, sonuçların kesin bir kazanımı işaret etmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yenilgiyi kabul etmesi ile daha fazla belirsizliğin uzamayacak olmasının belki de piyasa gözünden en iyi netice olduğunu belirtti.ash1.jpg

Bir başka kullanıcının erken seçimler konusundaki sorusuna, bu konuda emin olmadığını ama Erdoğan’ın Bahçeli’nin esas niyetini sonunda anlayacağını tahmin ettiğini söyleyerek yanıt verdi.

ash2.jpg

31 Mart seçimlerinin yenilenmesinin akıllıca olmayan bir adım olduğunu belirten Ash odak noktası ekonomi olmalıyken yeniden seçimlerle oldukça zaman kaybedildiği yorumunda bulundu.

ash3.jpg

Kabinede radikal değişikliklere ihtiyaç olduğunu yazan Ash, ekonomiyi düzlüğe çıkarabilecek teknik yön ağır basan bürokratlara kabinede yer verilmesi gerektiğine değindi. Ve bu düzenlemenin Merkez Bankası da dahil olacak biçimde genişletilmesi gerekliliğini dile getirdi. Ash yorumlarında Türkiye’nin düzgün politikalara ve bunları uygulama kabiliyetine sahip yetkililere ihtiyacı olduğunu söyledi.

ash4.jpg

Ash ayrıca CNBC’de yer alan görüşlerinde bu seçim sonuçlarının AKP-MHP koalisyonuna dair iki önemli soruyu öne çıkardığını belirtti.

“İlk soru MHP Başkanı Bahçeli’nin AKP ile koalisyonuna bağlılığını tekrarlayıp tekrarlamayacağı” diyen Ash pek çok kişinin Bahçeli’nin sadakatini sorguladığını düşündüğünü dile getirdi. Ve eğer Bahçeli Erdoğan’ın yanındaki desteğini geri çekerse erken seçim görülebileceği  tahmininde bulundu.

Ash’in değindiği ikinci soru ise eğer Bahçeli sadık kalmaya devam ederse Erdoğan’ın nasıl bir yol haritası çizeceği ve erken bir kabine değişikliği görülmesi olasılığını içeriyor. Ash bu noktadaki varsayımın reformlara geri dönülmesi ve ekonomi takımında bir yenileme yapılması olduğunu söylüyor.

Etiketler :