Deprem'in bilançosunu Halk TV'ye anlattılar!

Deprem'in bilançosunu Halk TV'ye anlattılar!
Ege Denizi'nin Muğla açıklarında saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından çok sayıda artçı deprem daha ölçüldü. Bodrum'da depremde 70 kişi hafif şekilde yaralanarak hastanelere kaldırıldı

Ege Denizi'nin Muğla açıklarında saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından çok sayıda artçı deprem daha ölçüldü. Bodrum'da depremde 70 kişi hafif şekilde yaralanarak hastanelere kaldırıldı. İlçede 50 trafo hasar gördü. Yaklaşık 3 dakika boyunca gelen dev dalgalar nedeniyle sahildeki otellerin alt katları ile restoran bölümlerini su bastı, 16 işyeri sular altında kaldı. Tüm Türkiye merakla Bodrum'dan güzel bir haber bekledi. Halk TV'ye Deprem Uzmanı, CHP Muğla milletvekili ve CHP'li Bodrum belediye başkanı Mehmet Kocadon depremi ve sonrasını ayrıntılarıyla anlattı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Övgün Ahmet Ercan Bodrum'da yaşanan depremi değerlendirmek için Semra Topçu ile Güne Başlarken programına bağlandı. Ercan, "Deprem gündüz yaşansa daha büyük bir tehlike olabilirdi." dedi. Deprem uzmanı Ercan, "İyi ki denizde vatandaşların olmadığı saatte oldu" ifadelerini kullandı. İşte İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden Övgün Ahmet Ercan'ın açıklamaları.

Depremi anbean takip eden Halk TV Övgün Ahmet Ercan'ın hemen ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Nurettin Demir'i yayına bağlayıp izleyicileri bilgilendirdi. Demir, "Muğla'da yapılaşma mesaj verdi" dedi.

İşte Nurettin Demir'in açıklamaları...

CHP Milletvekili Nurettin Demir'in hemen ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon telefon ile bağlandı. Herkesin içini rahatlatacak bir şekilde açıklama yapan Kocadon, "Hayat normale döndü" ifadelerini kullandı.

İşte Mehmet Kocadon'un o açıklamaları...

Tüm Türkiye'nin gözü kulağı Bodrum'daydı, Halk TV Bodrum'dan haber almak için bağlantılarını anbean sürdürdü. Bodrum belediye başkanın hemen ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün telefon ile bağlanarak deprem hakkında tüm belediyenin seferber olarak olaya müdahale ettiğini ve mağdurlara yardımda bulunduklarını dile getirdi.

İşte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün açıklamaları...

Datça belediye başkanı Abdullah Gürsel Uçar depremin Datça'ya etkisini ve bilançosunu açıkladı.

İşte Datça belediye başkanı Abdullah Gürsel Uçar'ın açıklaması...

Etiketler :