Cumhuriyet davasında ara karar: Tüm tutuklulukların devamına...

Cumhuriyet davasında ara karar: Tüm tutuklulukların devamına...
Cumhuriyet gazetesi davasında ara karar açıklandı. Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Emre İper dahil tüm tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri dahil 20 sanığın yargılandığı...

Cumhuriyet gazetesi davasında ara karar açıklandı. Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Emre İper dahil tüm tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri dahil 20 sanığın yargılandığı dava, Cumhuriyet operasyonunun birinci yıldönümü olan 31 Ekim'de görüldü. Davada mahkeme heyeti Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, muhabir Ahmet Şık ile muhasebe çalışanı Emre İper'in de tutukluluklarının devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Can Dündar ile İlhan Tanır'ın yakalanmasını beklediklerini açıkladı ve davanın bir sonraki duruşmasında Mehmet Faraç, Leyla Tavşanoğlu ile Doğan Satmış'ın tanık olarak dinlenmesi karar verdiklerini belirtti. Heyet, gazetenin muhasebe çalışanı Emre İper için bilirkişi raporunun bekleneceğini de ifade etti. Davanın bir sonraki duruşması 25-26 Aralık 2017'de  görülecek.

Öte yandan tutukluluk hallerinin devamına ilişkin karar oy çokluğuyla alındı.

Etiketler :