CHP'li Murat Bakan'dan Bekir Bozdağ'a zor soru

CHP'li Murat Bakan'dan Bekir Bozdağ'a zor soru
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması için verdiği önergede, Haziran 2013 - Ağustos 2017 tarihleri arasında sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması için verdiği önergede, Haziran 2013 - Ağustos 2017 tarihleri arasında sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlar nedeniyle hakkında işlem yapılanların sayısını ve bu işlemlerin sonuçlarını sordu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın "Türkiye'de tweet attı diye tutuklanan bir Allah'ın kulu var mı, yok" diye açıklama yaptığını belirtip, bu duruma tepki gösterdi. Murat Bakan, "Gezi'den bu yana, iktidarın ideolojik ve politik söylemlerinde bir aparat olan 'yalan' artık söylemlerin ana enstrümanı halini aldı. Kabataş'ta üstleri çıplak, deri pantolonlu, elleri eldivenli bir grup erkek bebekli bir kadına saldırmıştı. Camide içki içmişlerdi, üstelik görüntülerini de yayınlayacaklardı. Görüntülerin yayınlanacağı kaç cuma geçti sayamadık. Tutuklu gazeteci yok diyorlar, 150 gazeteci tutuklu. İfade özgürlüğü var diyorlar, Erdoğan'ı eleştiren herkesi 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla tutukluyorlar" dedi.

BAKANLARA SORDU

CHP Milletvekili Murat Bakan, önergesinde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması için şu soruları yöneletti:

"Haziran 2013 - Ağustos 2017 tarihleri arasında sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımdan dolayı hakkında dava açılan kaç kişi vardır? Bu davaların kaçı sonuçlanmıştır? Kaçı halen devam etmektedir? Sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımdan dolayı hakkında dava açılanlar Türk Ceza Kanunu'nun hangi maddeleri kapsamında suçlanmaktadır? Sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımdan dolayı tutuklu yargılanan kaç kişi, tutuksuz yargılanan kaç kişi vardır? Sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımdan dolayı yargılanıp hüküm giyen kaç kişi vardır?"

Milletvekili Bakan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da "Haziran 2013 - Ağustos 2017 tarihleri arasında sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımdan dolayı kaç kişi gözaltına alınmıştır? Sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımdan dolayı gözaltına alınanların kaçı serbest bırakılmış, kaçı tutuklanmıştır? Serbest bırakılanların ise kaçı adli kontrolle serbest bırakılmıştır? Sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımdan dolayı gözaltına alınanlar hangi gerekçelerle gözaltına alınmıştır? Soruşturmaları ve adli süreçleri devam eden kaç kişi vardır" sorularına yanıt istedi.

Etiketler :