Batman Valisi ‘süper’ yetkisini kullandı

Batman Valisi ‘süper’ yetkisini kullandı
Batman Valisi, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınlarının OHAL boyunca izin verilmeyen oturma eylemine OHAL sonrasında da izin vermedi

Batman Valisi, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınlarının OHAL boyunca izin verilmeyen oturma eylemine OHAL sonrasında da izin vermedi. Verilen yeni ‘süper’ yetkilere dayanarak bu kararı alan Vali, gerekçe olarak ise “hak ve özgürlüklerinin korunması ve kamu esenliğinin sağlanmasını” gösterdi.

Batman’da “faili meçhul” cinayete kurban giden ya da kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak amacıyla kayıp yakınları ve İHD üyelerinin yıllardır her hafta cumartesi günü Gülistan Caddesi’nde düzenlediği oturma eylemine, 29 Ekim 2016 tarihinden bu yana OHAL Kanunu gerekçe gösterilerek izin verilmemişti. OHAL’in 2 yıl sonra kaldırılmasıyla birlikte İHD yöneticileri, oturma eylemini tekrar aynı yerde yapmak için Batman Valiliği’ne başvurdu. Ancak Valilik, ilginç bir gerekçe öne sürerek oturma eylemine izin vermedi.

Valilik, oturma eylemine izin verilmemesini şu gerekçelere dayandırdı: “…halkın günlük yaşamını olumsuz etkileyebileceği, herhangi bir olumsuz olayın önüne geçmek, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi uyarınca yapılması uygun görülmemiştir.”

Etiketler :