Yoğurdun İçine Bir Kaşık Atınca Böyle Şişiyor! Saatlerce Tok Hissi Veriyor

Yoğurdun İçine Bir Kaşık Atınca Böyle Şişiyor! Saatlerce Tok Hissi Veriyor
Chia tohumu, yoğurda eklendiğinde şişerek saatlerce tok hissetmenizi sağlıyor. Bu mucizevi tohum, sağlıklı yaşam ve diyet için ideal bir seçenek olup, besleyici ve doyurucu özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki chia tohumu nasıl yenir? Tarifi haberimizde...

Chia tohumu, Azteklerin binlerce yıllık kadim yiyeceği olarak bilinir.

Hem çözünür hem de çözünmez lif açısından oldukça zengin bir besin olduğundan yendikten sonra uzun süre tokluk hissi verir.

yogurdun-icine-bir-kasik-atinca-neler-oluyor-neler-vucutta-bayram-ilan-ediliyor-400e0a.jpg

CHİA TOHUMU BİTKİSEL PROTEİN İÇERİR

Çözünür lif, midede su emerek jelleşir ve bu da uzun süre tokluk hissi verir. Çözünmez lif ise sindirim sistemini düzenler ve kabızlığı önler.

Chia tohumu, bitkisel protein açısından da zengindir. Protein, sindirim sisteminde yavaşça emilir ve bu da tokluk hissini uzatır.

Chia tohumu, kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Ani kan şekeri düşüşleri, açlık ataklarına neden olabilir. Chia tohumu, kan şekerinin düzenli kalmasını sağlayarak açlık ataklarını önler.

yogurdun-icine-bir-kasik-atinca-neler-oluyor-neler-vucutta-bayram-ilan-ediliyor-033d29.jpg

İŞTE PİŞİRİLMEYEN CHİA PUDİNG TARİFİ

Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı chia tohumu
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 adet meyve (1 küçük muz, birkaç adet çilek veya sevdiğiniz meyvelerden)

Yapımı

Tüm malzemeleri ağzı kapaklı bir kapta karıştırın. Chia tohumu birkaç saat içerisinde şiştiği için buzdolabında 4-5 saat bekletin. Kahvaltıda, ara öğünde istediğiniz öğünde tüketebilirsiniz.