Yağmur duasında kazan kazan keşkek kapış kapış gitti

Yağmur duasında kazan kazan keşkek kapış kapış gitti
Aydın Nazilli'de gelenek haline gelen keşkek hayrı ve yağmur duası etkinliğinde kazan kazan keşkek 10 bin kişiye dağıtıldı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde gelenek haline gelen keşkek hayrı ve yağmur duasının bu yıl 4'üncüsü düzenlendi. Etkinlik kapsamında dağıtılan keşkek, aşure ve turşu kapış kapış gitti.

GELENEKSEL ETKİNLİK YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İsabeyli Mahallesi'ndeki kapalı pazar alanında 4. Keşkek hayrı ve yağmur duası düzenlendi.

Geleneksel haline geitirilen etkinliğe Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çapahasan Mahallesi Muhtarı Mustafa Karaburun, ilçe merkezinden ve kırsal mahallelerden muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

nazillide-yagmur-duasinda-10-bin-kisiye-833570-246990.jpg

KAZAN KAZAN KEŞKEK VATANDAŞA DAĞITILDI

Hayırseverlerin katkılarıyla düzenlenen ve yoğun ilgi gören etkinlikte 16 kazan keşkek, 6 kazan aşure ve turşu binlerce vatandaşa dağıtıldı.

Keşkek dövenler arasında bulunan İsabeyli Mahalle Muhtarı Akın Karakuyu, yaptığı açıklamada etkinlikle ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Büyüklerimizin ısrarı ile 3 yıl önce bu geleneği yeniden başlattık. Etkinliği hem vefat edenlerimizin ruhu hem de yağmur yağması için yapıyoruz. Bu yıl 4’üncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz"

nazillide-yagmur-duasinda-10-bin-kisiye-833568-246990-1.jpg

nazillide-yagmur-duasinda-10-bin-kisiye-833573-246990.jpg

Kaynak:DHA