Üzgün müsün? Lahana yiyin: Depresyon ve laktobasiller arasındaki bağlantı bulundu
Son yıllarda insanlar ruh sağlıklarına daha fazla dikkat etmeye başladı ve bu çok iyi bir şey. Eğer hala depresyonun sadece tembel insanları etkileyen kötü bir ruh hali olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Depresyon bir hastalıktır ve uzman yardımı ile dahi tedavisi zor olabilir. Bu nedenle bilim insanları depresyonu incelemeye devam ediyor ve bu tanıyı alan insanlara yardım etmenin yeni yollarını arıyor. Endokrinolog , bu konuyla ilgili yeni bir çalışmadan bahsetti; bu çalışmanın yazarları, lahana turşusu ve yoğurdun ruh sağlığınızı nasıl koruyabileceğini ortaya çıkardı.
Görünüşte farklı olan bu ürünleri birleştiren şey nedir?
Hem fermente atıştırmalıklar hem de fermente süt ürünleri, bağırsaklar ve sindirimle ilgisi olmayanlar da dahil olmak üzere birçok hastalığın gelişimini engelleyebilen laktobasil içerir. Yeni çalışmanın yazarları, laktobasil - probiyotik bakterilere özel önem vermeye karar verdiler. Bilim adamları eylemlerinin ilkelerini kemirgenleri kullanarak test ettiler.
Laktobasillerin, insan vücudunun strese tepkisi ile tam olarak ilişkili olan ve depresyonu önleyebilen bağışıklık aracısı interferon gama seviyesinin korunmasına yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bilim insanları artık bu bilgiyi birçok akıl hastalığını önlemek ve tedavi etmek için kullanmayı planlıyor.
Depresyonu düşük ruh halinden ayırmaya yardımcı olan işaretler :
· Melankoliniz iki haftadan fazla sürüyor.
· Etrafınızda artık size keyif veren, moralinizi yükselten şeyler yok.
· Performans ve konsantrasyon sorunlarınız var.
· Hiçbir geçerli sebep olmasa bile sürekli kendinizi azarlarsınız ve sürekli bir suçluluk duygusu yaşarsınız.
· En basit günlük görevlerden bile çok çabuk yorulur ve bitkin olursunuz.
· İntihar düşünceleriniz ve yaşama isteksizliğiniz var. Uykusuzluk ortaya çıktı ya da tam tersine çok uyuyorsunuz.
Depresyon nasıl tanınır ve onunla nasıl baş edilir?
İştahınızı kaybettiniz ya da tam tersine sürekli aşırı yemek yiyor ve hala tok hissetmiyorsunuz. Elbette her birimiz hayatımızda en az bir kez bu belirtilerden biriyle karşılaşmışızdır. Daha objektif bir kendi kendine teşhis koymanın yolları vardır. Menümüz ruh sağlığını hem olumlu hem de olumsuz etkileyebilir.
Bu yazı yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve bir tavsiye veya profesyonel danışmanlığın yerine geçmez.