Tavuğu pişirmeden önce neden ASLA yıkamamalısınız?

Tavuğu pişirmeden önce neden ASLA yıkamamalısınız?
Çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamak birçok ev kadını için bir temizlik kuralıdır ve hatta bu yıkama tekniği nesiller boyunca aktarılır. Ancak bu adımın aslında hastalık riskinizi artırdığını biliyor muydunuz?

Tavuk yıkamak nasıl yemek hazırlamanın bu kadar yaygın bir parçası haline geldi ve neden çoğumuz bunun hala iyi bir uygulama olduğuna inanıyoruz?

tavuk-eti.jpg

Gıda güvenliği uzmanları tüketicileri tavuk yıkamayı bırakmaya teşvik eden bir eğitim programı üzerinde işbirliği yaptı. Bu arada araştırmacılar, büyük bir yüzdesinin bunu tavuğun işlenmesine güvenmedikleri ve pişirme sürecini kontrol etmek istedikleri için yaptığını buldu.

Tavuk pişirmeden önce neden yıkanmamalıdır?

tavuk-piserken.webp

Çiğ tavuğu duruladığınızda, bakteriyel gıda kaynaklı hastalıkların başlıca iki nedeni olan salmonella ve kampilobakter gibi bakterileri etkili bir şekilde yayarsınız. Basitçe söylemek gerekirse, çiğ tavuk yıkıyorsanız mutfağınızı kirletiyorsunuz demektir.

Tavuğun temizliği konusunda endişelenmeyin çünkü doğru pişirme tüm patojenleri öldürecektir.