Sıradan ekmekleri unutun: Bu ekmek şişmanlatmaz, şişirmez ve daha lezzetlidir!

Sıradan ekmekleri unutun: Bu ekmek şişmanlatmaz, şişirmez ve daha lezzetlidir!
Çok sağlıklı ve lezzetli, şişmanlatmayan ve şişkinlik yapmayan bu özel ev yapımı ekmeği her gün yapacaksınız !

Pişmanlık duymadan mükemmel ekmek - Sizi şişmanlatmayan ve şişkinlik yapmayan ev yapımı kinoa ekmeği tarifi!

Lezzetli, sağlıklı ve sindirimi kolay bir ekmek arıyorsanız - sizin için doğru çözümümüz var. Bu ev yapımı kinoa ekmeği en sevdiğiniz seçim olacak. Sadece şişkinlik yapmıyor, aynı zamanda sindirimi kolay ve boş kalorilerden arındırılmış. Günlük hazırlık için mükemmel ve ek bir artısı da glüten veya maya içermemesi.

hq720.jpg

İÇİNDEKİLER:

– Kinoa – 200 gr

– Su – 100 ml

- Chia tohumu - 2 yemek kaşığı

- Zeytinyağı - 2 yemek kaşığı

- Kabartma tozu - 1 çay kaşığı

– Tuz – 1 çay kaşığı

- favori baharatlar (biberiye, sarımsak, kırmızı biber) - isteğe göre

HAZIRLIK:

ekmek-kinoa1.jpg

1. Kinoa hazırlayın

Kinoayı 6-8 saat (veya bir gece) suda bekletin. Beklettikten sonra akan suyun altında iyice durulayın.

2. Chia tohumlarını ıslatın

Chia tohumlarını 50 ml su ile karıştırıp jel kıvamına gelene kadar 10 dakika bekletin.

3. Malzemeleri karıştırın

Bir blenderda ıslatılmış kinoa, chia tohumu jeli, kabartma tozu, tuz, baharatlar ve zeytinyağını birleştirin. Kalın, hafif taneli bir hamur kıvamı elde edene kadar yavaş yavaş su ekleyin.

4. Ekmeği şekillendirin

Bir tepsiyi yağlayıp hamuru içine dökün. Üzerini düzeltin.

5. Ekmeği pişirin.

Fırını 180 C'ye ısıtın. Ekmeği, kabuğu kızarana kadar 50-60 dakika pişirin. Bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin .

6. Ekmeği soğutun

Ekmeğin ufalanmaması için dilimlemeden önce iyice soğumasını bekleyin.

Hamurun içine kuruyemiş, çekirdek veya kuru otlar ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.

Ekmeği taze tutmak için buzdolabında saklayın.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi