Sarımsakları Bu Teknikle Saklayınca Asla Bozulmuyor... Aylarca Sarımsaklar Taze Kalıyor

Sarımsakları Bu Teknikle Saklayınca Asla Bozulmuyor... Aylarca Sarımsaklar Taze Kalıyor
Türk mutfağında çokça tüketilen besinlerden biri olan sarımsak zamanla küflenebiliyor veya bozulabiliyor. Bu teknikle sarımsaklar asla bozulmuyor

Sarımsak, en faydalı besinlerden. Türk mutfağında da çokça besinde sarımsak tüketiyoruz. Çokça satın aldığımız sarımsaklar bozulduğunda veya küflendiğinde mecburen çöpe atıyoruz. Oysa sarımsakları aylarca taze bir şekilde muhafaza etmek mümkün. Şimdi paylaşacağımız teknik sayesinde sarımsaklarınız asla bozulmayacak.

sarimsak1.jpg

Sarımsakların aylarca taze kalmasını sağlayan yöntemler ortaya çıktı.

SOYULMAMIŞ SARIMSAKLARI ÖRÜN!

Sarımsaklarınızı henüz soymadıysanız ve bu şekilde muhafaza etmek istiyorsanız, birazdan bahsedeceğimiz adımları uygulayabilirsiniz. Hatta bazen dışarıdan aldığınız sarımsakların zaten örülmüş olduğunu da görmeniz mümkün.

Özellikle sapları uzun olan sarımsakları almayı tercih edin.

Her bir sarımsak dalını sap kısımlarından saç gibi birbirine örün.

Ördüğünüz sarımsakları bozulmaması ve filizlenmemesi için nemden ve sıcaktan uzak, karanlık bir yerde saklayın.

SOYULMUŞ SARIMSAKLARI BUZLUKTA SAKLAYIN

Daha sonra sarımsak soymakla uğraşmamak için bir seferde hepsini soyup o şekilde saklamak istiyorsanız bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Sarımsakların hepsini soyun ve ardından güzelce yıkayın.

Temiz bir bez veya havlu kağıt yardımıyla dişleri kurulayın.

sarimsak2.jpg

Tamamen kuruduklarında buzlukta kullanabileceğiniz hava almayan bir kap veya buzdolabı poşetine aktarın.

Bu şekilde derin dondurucu veya buzlukta uzun süre saklayabilir, yemek yaparken çıkarıp kullanabilirsiniz.

SARIMSAK DİŞLERİNİ ZEYTİNYAĞINA KOYUN

Sarımsakları soyup buzlukta saklamayı tercih etmiyorsanız, soyduktan sonra uygulayabileceğiniz farklı bir yöntem daha var.

Sarımsakları güzelce soyun ve yıkayın.

Hepsini bir kavanozun içine aktarın.

Kavanoza sarımsakların üzerini kapatacak kadar zeytinyağı koyun.