Sarımsağın kabuğunu çöpe atanlar bin pişman! Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız

Sarımsağın kabuğunu çöpe atanlar bin pişman! Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız
Sarımsak halk arasında doğal antibiyotik olarak tanımlanıyor. Faydaları saymakla bitmiyor. Ancak yeni bir gerçek daha ortaya çıktı. Araştırmalar sarımsak kabuğunun da en az sarımsak kadar faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Sarımsak kabuklarını çöpe atmanızı engelleyecek o faydaları sizler için derledik.

Sarımsakları yemeklerde kullanmak üzere önce kabuklarından ayırırız, ardından geride kalan kabukları çöpe atarız. Ancak yapılan araştırmalar sarımsak kabuklarının çöpe atılmasının yanlış bir davranış olduğunu ortaya koydu. Sarımsak kabuklarını çöpe atmak yerine farklı kullanım çeşitleri ile faydalarından yararlanmanız mümkündür. İşte sarımsak kabuklarını çöpe atmak yerine deneyebileceğiniz farklı kullanımı ve faydaları:

Doğanın Mucizesi Sarımsak Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sarımsak kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Çoğu zaman kurutularak toz şeklinde kullanılan sarımsak kabuklarını dilerseniz kurutarak toz haline gelecek şekilde ezebilir ve çorbalarda ya da yemeklerde kullanabilirsiniz.

İşte sarımsak kabuğunun sağlığa inanılmaz faydaları ve kullanım alanları. Sarımsakların kabuklarını çöpe gönderenlerdenseniz artık iki kere düşü

Öte yandan sarımsak kabuklarını dilerseniz bir çay şeklinde kaynatabilir ve hem yemeklere ekleyip hem de bu çayı içerek faydalarından yararlanabilirsiniz. Sarımsak kabuklarını ezerek ya da kaynatarak kullanmanın faydası hastalıklara karşı koruyucu etki oluşturmasıdır. Tıpkı sarımsağın kendisi gibi sarımsak kabukları da antibiyotik etkisi gösterir.

Sarımsak kabuklarını sakın çöpe atmayın - Sağlık Haberleri

Balgam ve öksürüğe iyi gelen sarımsak kabukları özellikle kış aylarında tüketilmeleri ile grip ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Bu faydalarından yararlanmak için sarımsak kabuklarını önce iyice yıkayın ve ardından 15 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız çayı 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra süzgeç yardımı ile kabukları ayırın. Günde 1 bardak olacak şekilde bu çayı içebilirsiniz.